Image default
Solutii Constructive

Ce avantaje aduc ferestrele de mansarda

Camerele care primesc lumina naturala sunt indiscutabil mai placute si mai confortabile. Nu fac exceptie nici incaperile de la mansarda. Calitatea spatiului de aici depinde, insa, de pozitionarea si dimensionarea ferestrelor. Intervalul in care puteti alege dimensiunile ferestrelor este dat de distanta dintre capriori, inaltimea parapetului obisnuit de fereastra (0,90-1,10m) si cota superioara, obligatoriu peste 1,80 m fata de cota de calcare. Aceasta inaltime va depinde direct de panta acoperisului: cu cat este mai mica, cu atat fereastra va fi mai inalta.

Ferestrele de mansarda au avantajul de a primi mai multa lumina decat o fereastra pozitionata pe verticala. Esentiala pentru fixarea ei in acoperis este rama de etansare, realizata din materiale rezistente la coroziune si la intemperii. Uneori, din cauza distantei mici dintre capriori, solutia este cea a mai multor ferestre pozitionate intre capriori succesivi.

Pentru incaperi in care accesul luminii naturale este limitat sau imposibil (holuri, bai, dressinguri, scari interioare sau colturi intunecate) se recomanda alegerea tunelului solar, o solutie inovativa potrivita acestor spatii.

Pentru cladirile cu acoperis tip terasa unde iluminarea naturala prin ferestrele de fatada este limitata sau unde nu se pot instala ferestre de fatada, sunt recomandate ferestre create special pentru acest tip de cladiri.

Articole similare

Coilprofil intra pe productia de tabla prefaltuita

casamea.ro

P + 1E 0315

RL online

Ce tipuri de pereti alegi?

Simona Popa

Lasă un comentariu