Image default
Legislatie Solutii Constructive

Ce apartamente prefera clujenii la final de an 2012?

Dupa tipul de apartament preferintele, asa cum subliniam mai sus, se indreapta spre cele cu 2 camere, in proportie covarsitoare, 47,28 % dintre cei intervievati declarand ca isi doresc o astfel de locuinta. Apartamente cu 3-4 camere solicita 28,37 % dintre clujeni, iar garsoniere si apartamente cu o camera, numai 17,81%. Un procent de 6,54% nu si-au declarat preferinta pentru un apartament cu un anumit numar de camere.

In ceea ce priveste zona unde ar dori sa locuiasca, in mod surprinzator, unul din cinci cumparatori si-a declarat dorinta de a locui in cartierul Marasti.

Situatia pe cartiere se prezinta astfel:

            -Marasti- 20,53%

            -Manastur- 18,83%

            -Floresti 17,91%

            -Zorilor- 12,76%

            -Centru- 10,70%

            -Gheorgheni- 9,88%.

            -Alte cartiere(cumulat)-  9,39%

Desi gloria parea ca i-a apus demult, Florestiul ramane una din zonele preferate de catre cumparatorii clujeni, 17,91% dintre acestia declarand ca isi doresc o locuinta in cea mai mare comuna din tara.

In fine, o alta surpriza apare si in ceea ce priveste vechimea locuintei cautate. La intrebarea: “ce apartament doriti sa cumparati, nou sau vechi?” 44,54% dintre subiecti au declarat ca nu au o preferinta in acest sens. Pentru 35,71% dintre respondenti, apartamentele noi reprezinta singura varianta acceptabila, iar 19,75% dintre cumparatori prefera blocurile vechi, mai bine pozitionate.

Studiul Blitz Imobiliare, a fost realizat in perioada octombrie-decembrie 2012 pe un esantion reprezentativ de 1.000 de respondenti.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

www.blitz-imobiliare.ro

Articole similare

Evita igrasia: hidroizoleaza corect locuinta!

RL online

Sa ai o casa impecabila nu-ti garanteaza vanzarea!

Blitz Imobiliare

Proiect de casă practică: P + 1, 73 de mp

Elena Virlan

Lasă un comentariu