Image default
Legislatie Solutii Constructive

Ce apartamente prefera clujenii la final de an 2012?

Dupa tipul de apartament preferintele, asa cum subliniam mai sus, se indreapta spre cele cu 2 camere, in proportie covarsitoare, 47,28 % dintre cei intervievati declarand ca isi doresc o astfel de locuinta. Apartamente cu 3-4 camere solicita 28,37 % dintre clujeni, iar garsoniere si apartamente cu o camera, numai 17,81%. Un procent de 6,54% nu si-au declarat preferinta pentru un apartament cu un anumit numar de camere.

In ceea ce priveste zona unde ar dori sa locuiasca, in mod surprinzator, unul din cinci cumparatori si-a declarat dorinta de a locui in cartierul Marasti.

Situatia pe cartiere se prezinta astfel:

            -Marasti- 20,53%

            -Manastur- 18,83%

            -Floresti 17,91%

            -Zorilor- 12,76%

            -Centru- 10,70%

            -Gheorgheni- 9,88%.

            -Alte cartiere(cumulat)-  9,39%

Desi gloria parea ca i-a apus demult, Florestiul ramane una din zonele preferate de catre cumparatorii clujeni, 17,91% dintre acestia declarand ca isi doresc o locuinta in cea mai mare comuna din tara.

In fine, o alta surpriza apare si in ceea ce priveste vechimea locuintei cautate. La intrebarea: “ce apartament doriti sa cumparati, nou sau vechi?” 44,54% dintre subiecti au declarat ca nu au o preferinta in acest sens. Pentru 35,71% dintre respondenti, apartamentele noi reprezinta singura varianta acceptabila, iar 19,75% dintre cumparatori prefera blocurile vechi, mai bine pozitionate.

Studiul Blitz Imobiliare, a fost realizat in perioada octombrie-decembrie 2012 pe un esantion reprezentativ de 1.000 de respondenti.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

www.blitz-imobiliare.ro

Articole similare

Atlas Copco patrunde pe piata echipamentelor de perforat piatra ornamentala

revista de Unelte si Echipamente

Prima Casa poate continua si in 2011

RL online

Acoperis plat sau inclinat?

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu