Image default
Home

Cateva idei simple pentru mascarea caloriferului

Caloriferele nu sunt cele mai frumoase obiecte din casa, insa iernile lungi si friguroase le fac indispensabile. La venirea primaverii, incepem sa ne uitam, din nou, cu mahnire la radiatoarele inestetice pe care le-am ascunde privirii fara sa ne gandim de doua ori. Iata cateva idei simple pentru mascarea caloriferului.

Perdele care matura podeaua

De departe, folosirea perdelelor este cea mai simpla varianta pe care o avem de a ascunde caloriferele care nu ne mai sunt de folos in sezonul cald. Ferestrele noastre sunt, oricum, decorate cu perdele si draperii, prin urmare, aceasta metoda banala nu necesita cheltuieli suplimentare. Trebuie doar sa le alegem cu grija.

In locul unor perdele care sa acopere doar suprafata vitrata, putem alege materiale cu inaltime suficient de mare incat sa cada pana la nivelul pardoselii. Prin semi-transparenta lor patrunde suficient de multa lumina incat sa nu fim nevoiti sa le dam la o parte in timpul zilei, insa caloriferul ramane doar o umbra difuza care nu mai atrage atentia in momentul in care patrunzi in incapere.

Masti perforate

Ideea mastilor nu este noua, ba mai mult, este folosita de secole, mai ales in casele celor bogati. Nici pentru boierii veacurilor apuse radiatoarele nu erau obiecte de fala. Inspiratie putem gasi la o simpla vizita a palatelor regale sau a vilelor boieresti deschise pentru ochii publicului. Pe atunci, se foloseau in special masti din lemn de esenta scumpa, traforate.

Astfel de masti putem gasi si acum, pe piata, confecionate fie din lemn mai ieftin sau din metal. Pentru a personaliza, poti vorbi inclusiv cu tamplarul care realizeaza mobilier la comanda. Iti trebuie doar o idee, iar caloriferul tau poate deveni, din ratusca cea urata a camerei, o piesa frumoasa, pe care sa vrei s-o lasi in vazul lumii. Astfel de masti traforate le poti pastra si pe timpul iernii, deaorece caldura poate radia, in continuare, prin perforatii, dar si prin intermediul unor materiale ductile din care pot fi confectionate acestea.

Vopseste-l in aceeasi nuanta cu peretii

Cu ajutorul acestui truc, cu siguranta nu vei ascunde caloriferul, insa prezenta lui nu va fi la fel de pregnanta. Intr-o amenajare bine realizata, radiatorul tau inestetic poate trece neobservat, deoarece se „ascunde” in mediul inconjurator ca un adevarat cameleon.

Fii indraznet si scoate radiatorul in evidenta!

In scolile de arhitectura si design exista o vorba: „Du-ti ideea pana la capat!”. Lucrurile pe jumatate facute nu sunt privite cu mult respect, prin urmare, daca nu reusesti sa ascunzi caloriferul de privirile tale si ale vizitatorilor, poti sa-l scoti in evidenta pana in punctul in care acesta poate deveni elementul central de design al unei camere.

Poti schimba caloriferul banal cu elementi din aluminiu cu unul din fonta, decorat, pe care il poti achizitiona de la antichitati. Daca, totusi, vrei sa te descurci cu ce ai acasa, alege o culoare puternica, contrastanta, si vopseste-l fara mila pentru a obtine accentul cromatic de care are nevoie orice incapere. Iar daca spiritul tau este cu adevarat contemporan, alege un calorifer intr-o forma actuala, moderna, care nu se inscrie deloc in tiparele preconcepute ale imaginii unui radiator banal.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Noutati privind amenajarile cu placi ceramice

casamea.ro

Bateriile sanitare sunt importante

Elena Virlan

Tipuri de mobilier pentru bucatarie. Partea a II-a

Elena Virlan

Lasă un comentariu