Image default
Solutii Constructive

Cate tipuri de ferestre pentru mansarda exista?

Ce tip de ferestre si cum le vom monta reprezinta alegeri care vor defini esential atmosfera si confortul de la acest nivel.

In general, ferestrele de mansarda pot fi montate pe acoperisuri inclinate, cu panta cuprinsa intre 15 si 90 de grade. Se pot monta la orice inaltime fata de nivelul podelei, dar trebuie tinut cont de conditiile de iluminare, de vederea spre exterior, de operarea usoara si comoda si de conditiile arhitecturale. Se recomanda pozitionarea la 110-170 cm inaltime, masuratoarea facandu-se de la podea pana la muchia de jos a tocului ferestrei. Exista mai multe tipuri de ferestre.

Fereastra cu articulare mediana

Acest tip de fereastra este ideala pentru ncaperi cu umiditate ridicata cum ar fi bucatarii sau bai. Poate fi utilizata si in orice incapere, conform dorintei proprietarului. Stratul gros de lac poliuretanic, de culoare alba, protejeaza eficient lemnul ferestrei impotriva absorbtiei umiditatii.

Fereastra basculanta

Fereastra basculanta are o constructie speciala, mai precis balamalele sunt amplasate la jumatatea inaltimii ferestrei, cerceveaua poate fi fixata in pozitia deschis sau poate fi rotita cu 180 de grade, in vederea curatirii partii exterioare a geamului.

Fereastra cu dubla articulare

Aceasta are o constructie moderna, este fiabila si usor de operat. Dubla functie a ferestrei permite deschidrea cercevelei prin articularea superioara sau prin cea mediana. Articularea superioara permite fixarea cercevelei in pozitia dorita intre 0 si 35 de grade, iar articularea mediana permite rotirea cercevelei cu 180 de grade.

Fereastra de acces pe acoperis

Ferestrele termoizolante de acces pe acoperis au deschidere laterala. Cerceveaua se deschide la 90 de grade. Dimensiunile mari ale ferestrei permit iesirea usoara si in siguranta pe acoperis. Aceste ferestre imbina avantajele ferestrelor de serviciu cu cele ale ferestrelor d4e mansarda.

Fereastra de acces pe acoperis standard sau fereastra de serviciu faciliteaza accesul pe acoperis pentru lucrarile de intretinere ale acestuia. Fereastra are partea transparenta fabricata din policarbonat. Este destinata numai pentru incaperi nelocuibile.

Articole similare

Apartamentele comuniste au pret de vanzare peste valoarea reala

imopedia.ro

Cum protejam conductele ingropate

Constantin Stefan

Structura de rezistenta a casei

Simona Popa

Lasă un comentariu