Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cat ne costa constructia unei locuinte?

Mai inainte de toate nu trebuie neglijat aspectul financiar intrucat acesta presupune prima conditie pentru demararea oricarei lucrari de constructii.

Conform preturilor vehiculate in comertul de specialitate, o casa cu o suprafata de 100 mp poate fi construita cu aproape 50.000 de Euro. Potrivit estimarilor, un metru patrat de constructie se incadreaza intre 400 si 700Euro in functie de materialele folosite la realizarea acesteia.

Lucrarile de manopera, o investie majora

Chiar daca ne este destul de greu sa credem, manopera unei constructii costa cam un sfert din costul materialelor. Cu alte cuvinte, in cazul unei constructii de 100 mp, pretul platit pe manopera se ridica la aproape 10.000E.

Utilitatile, deloc de neglijat

Iar daca va ganditi ca utilitatile reprezinta o investitie destul de mica, va inselati. Costurile totale ale racordarilor la gaze, energie electrica sau apa potabila pot depasi uneori suma de 3.000E, la care se mai pot adauga zeci de ore de asteptare pe la cozile din fata ghiseului fiecarei institutii in parte si termene destul de lungi de avizare.

Supravegherea lucrarilor in constructii

Iar daca ascultam litera legii, vom observa ca dirigentia de santier este o activitate obligatorie si indispensabila de supraveghere tehnica a procesului de realizare a lucrarilor de constructii. Asa ca, imediat dupa obtinerea autorizatiei de construire, beneficiarul lucrarilor va trebui sa incheie un contract cu o persoana abilitata a efectua supravegherea lucrarilor de santier. Cu toate acestea, importanta supravegherii constructiilor este majora intrucat, de-a lungul timpului, s-a putut observa slaba calitate a constructiilor fara diriginte de santier, odata cu efectuarea lucrarilor de receptie a terminarii lucrarii.

Articole similare

Pentru a vinde o locuinta trebuie sa ai o atitudine corespunzatoare!

Blitz Imobiliare

Garajul, mai mult decat ”casa” masinii

Anca Ghiorghiu

Asezarea casei

Cristina Popa

Lasă un comentariu