Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cat de utile sunt aparatele de curatat sub presiune

Curatarea casei, atat in interior cat si la exterior, presupune timp si eforturi considerabile. Pentru ca fiecare dintre acestea sa fie reduse, iar curatenia sa fie eficienta, foloseste un aparat de curatat sub presiune. Are o larga utilizare si este de mare ajutor in orice gospodarie.

Indiferent de anotimp, curatenia casei reprezinta o prioritate pentru oricine doreste sa aiba un camin curat si confortabil. Daca balconul sau terasa nu au fost curatate din toamna, daca aleile si trotuarele nu le-ai ingrijit de ceva vreme, aparatul de curatat sub presiune este exact ceea ce ai nevoie. Extrem de practic si eficient, iti va fi de folos si pentru curatarea fatadei, mobilierului de gradina, piscinei si chiar la spalarea masinii. Asadar, acolo unde trebuie sa cureti repede si bine suprafete mari, poti folosi aparatul sub presiune si rezultatul va fi unul dintre cele mai bune.

Atentie!

– Citeste instructiunile de utilizare/indicatiile de siguranta inainte de a pune aparatul in functiune. De asemenea, cand il utilizezi trebuie sa respecti si cateva masuri de siguranta. In caz  contrar, exista risc de electrocutare, incediu sau raniri grave.

– Jetul sub presiune este periculos atunci cand nu este utilizat in mod adecvat.

– Fasciculul nu se orienteaza spre persoane, animale sau aparate electrice.

Utilizeaza corect aparatul!

– Aparatul de curatat sub presiune trebuie amplasat pe o suprafata plana si sigura.

– La orice actionare a masinii este recomandat sa se respecte pozitia corecta de operare: o mana pe pistol si cealalta pe lance.

– Jetul de apa nu trebuie niciodata orientat spre cablurile electrice sau spre masina.

– Pentru a evita deteriorarea pompei aflate in repaus este normala o zona neetansa in pompa.

– Temperatura de lucru trebuie sa fie cuprinsa intre +5 si +40˚C.

– Este interzisa instalarea de capace sau efectuarea de modificari la lance sau la duzele de pulverizare.

– Aparatul de curatat sub presiune este conceput pentru utilizare cu apa calda si rece (maxim 40˚C). Temperaturile mai mari duc la deteriorarea pompei.

– Apa de alimentare trebuie sa fie curata, fara continut de nisip sau de produse chimice care pot reduce durata de viata a masinii.

Mod de functionare

1. Aparatul de curatat sub presiune se monteaza complet, apoi se realizeaza toate racordurile.

2. Se deschide robinetul de alimentare cu apa. Pentru eliberarea aerului din aparat se apasa boltul de siguranta pe pistolul de pulverizare si se trage inapoi levierul.

3. Pentru oprire se elibereaza tija conducatoare, iar aparatul se comuta in regimul Stand-by. De indata ce se pune in miscare tija conducatoare, aparatul de curatare sub presiune porneste din nou.

Articole similare

Locuinta pentru doi

Elena Turcu

Sistem de scurgere a apei pluviale in Amsterdam

Anca Ghiorghiu

Proiect de casa 16122011

RL online

Lasă un comentariu