Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cat de necesare sunt motopompele pentru apa

Daca detineti gradina sau teren in jurul casei si doriti sa mutati mari cantitati de apa pentru umplerea unui lac sau sa eliminati apa produsa de inundatii, o motopompa echipata cu motor profesional va executa rapid si eficient astfel de actiuni.

In functie de modul de utilizare, exista mai multe tipuri de motopompe: pentru apa curata, pentru apa murdara si pentru apa semi-murdara.

Daca ati decis sa achizitionati o motopompa pentru apa murdara, este important sa fiti atenti la o serie de date tehnice, cum ar fi: adancimea maxima de aspiratie, inaltimea maxima de refulare, debitul maxim (litri pe minut), diametru de intrare, diametru de iesire, tipul de motor, tipul de combustibil, capacitate rezervor combustibil, sistemul de pornire, dimensiuni si greutate.

La achizitionarea unei motopompe pentru apa semi-murdara, trebuie sa urmariti caracteristici precum: adancimea maxima de aspiratie, inaltimea maxima de refulare, debitul maxim, tipul de motor, puterea maxima a motorului, capacitatea rezervorului.

Motopompa pentru apa semi-murdara se utilizeaza atat in agricultura, constructii, cat si la aplicatii diverse unde este necesar transferul de apa incarcata cu particule solide.

Intructiuni de utilizare

Primul lucru care trebuie facut este sa verificati nivelul de ulei in motor. Acesta (motorul) nu porneste daca nivelul de ulei nu este in limitele specificate de producator. Sunt necesare si alte verificari, cum ar fi a filtrului de aer, a combustibilului etc. Motopompa se amplaseaza pe o suprafata perfect orizontala si nu trebuie sa fie inclinata mai mult de 10 – 13 grade in orice directie.

De asemenea, motopompa trebuie plasata cat mai aproape posibil de sursa de apa. Cu cat distanta dintre motopompa si apa este mai mica, cu atat mai rapida va fi amorsarea si volumul de apa pompat va fi mai bun. Daca dupa trei minute de la pornire nu incepe sa scoata apa, motopompa trebuie oprita. Se poate ca furtunul de absorbtie sa fie infundat sau ciupit. De fapt, pentru orice defectiune pe care o remarcati, opriti activitatea pana la remedierea acestora.

Verificari se realizeaza si in timpul functionarii: daca exista vibratii sau zgomote anormale, daca motorul merge greu etc.

Atentie!

– Cand cumparati sau primiti o motopompa nu uitati sa verificati daca atat pompa, cat si accesoriile din setul de livrare sunt in bune conditii.

– Motopompele au fost concepute pentru a pompa doar apa. Asadar, nu utilizati aceste utilaje pentru a pompa produse periculoase, inflamabile, cum ar fi benzina, lichide speciale sau lichide fertilizante.

– Persoana care foloseste motopompa trebuie sa citeasca si sa inteleaga instructiunile de utilizare si siguranta.

 

Articole similare

Planurile unei case P+1 de doar 45mp, in stil vest-european

Ana Mincu

Advertorial: Tendinte in amenajari exterioare 2017 – Pavelele de mari dimensiuni, partea I

casamea.ro

Piano House

Elena Virlan

Lasă un comentariu