Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cat de importante sunt manerele mobilierului

Daca iti doresti un mobilier personalizat, functional si cat mai original, trebuie sa tii cont nu doar de materialul din care il confectionezi, ci si de accesorii, in special de manere. Alese corespunzator, acestea vor da valoare si farmec oricarui mobilier.

Indiferent de motivul pentru care alegi un mobilier pe comanda, accentul cade in general pe material, dimensiuni si utilitate. Accesoriile pentru mobila sunt la fel de importante, atat pentru rezistenta si buna functionare a dulapurilor si sertarelor, cat si pentru aspectul estetic. In conditiile in care detii un mobilier vechi ale carui manere nu mai sunt functionabile sau au un aspect uzat, ai o varianta usor de pus in practica si nu foarte costisitoare: aceea de a inlocui manerele cu altele noi.

Manerele se confectioneaza din lemn, aluminiu, metal (mat sau satinat), piele, plastic. Aceste accesorii se gasesc intr-o mare diversitate de forme si dimensiuni. Pot fi dreptunghiulare, patrate, ascutite, ovale, arcuite, simple sau cu clapete decupate. Pentru amenajari mai sofisticate sunt recomandate manerele cu design aparte: florale, cu simboluri, inscriptii. Culorile sunt la fel de diversificate, de la rosu, albastru, negru si pana la argintiu sau auriu. De exemplu, daca mobilierul este alb, iar manerele sunt alese in culori puternice, cum ar fi rosu sau albastru, vor fi foarte usor de remarcat.

Atentie!

Daca optezi pentru mobilier din lemn masiv, in stil clasic sau rustic, alege manere din lemn, ale caror forme si culori sa corespunda cu cea a mobilei. Mobilierul in stil modern, minimalist impune folosirea unor manere din metal, in forme drepte si simple.

Fiecarui tip de mobilier (bucatarie, living, dormitor, hol si baie) ii corespunde un anumit tip de maner. Magazinele de specialitate ofera o gama diversificata de modele pentru toate tipurile de mobilier si pentru toate gusturile. De exemplu, manerele pentru dulapurile copiilor pot fi alese in forma de animalute sau jucarii.

Articole similare

Casă construită într-un zid medieval

Elena Virlan

Decorarea spatiilor mici

Simona Gheorghe

Cum obtinem un look country in dining?

Catalina Coca

Lasă un comentariu