Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cat de importanta este izolarea locuintei?

Cu totii am auzit vorbindu-se despre sustenabilitate, protectia mediului inconjurator sau economisirea energiei.  Cati dintre noi stim insa ca, si la nivel individual, se pot face multe lucruri, lucruri care au un impact pozitiv atat asupra noastra, cat si a celor din jur ?

Izolarea locuintei este una dintre cele mai bune actiuni pe care le puteti face in calitate de proprietar al unei case. Daca vorbim de constructii noi, acestea vin deja cu un plan de izolare in etapa de proiectare, orice arhitect sau constructor „responsabil” fiind constient de avantajele cladirilor cu consum redus de energie. De asemenea, si constructiile mai vechi pot fi izolate in orice moment, mai ales daca va confruntati cu anumite pierderi de caldura si consecintele lor imediate.

Mai mult, izolarea locuintei depinde foarte mult de materialul izolant folosit. Asadar, o izolare corecta, cu materiale adecvate fiecarei suprafete in parte si cu o aplicare corespunzatoare, nu poate sa aduca decat beneficii proprietarului. Vata minerala bazaltica este unul dintre cele mai recomandate si utilizate materiale, atat la interior, cat si la exterior.

Asadar, lista avantajelor izolarii cu vata minerala bazaltica este „deschisa” de:

– reducerea consumului de energie, cu alte cuvinte facturi mai mici la intretinere, datorita eliminarii pierderilor de caldura pe timpul iernii si mentinerea unei temperaturi moderate vara; asadar, o investitie pe termen lung;

– siguranta la foc este un alt criteriu demn de luat in considerare. In caz de incendiu, alegerea materialelor de izolare devine un factor cheie ce influenteaza pierderile de vieti sau pagubele materiale ori ecologice. Astfel, vata minerala bazaltica este incombustibila (clasa de reactie la foc A1) si rezistenta la temperaturi de pana la 1000 de grade Celsius;

– confortul acustic vine odata cu izolarea locuintei. Perceptia zgomotului exterior influenteaza confortul la interior. Asadar, un camin izolat ajuta la mentinerea zgomotului la un nivel la care nu perturba activitatea efectuata intr-un spatiu limitat;

– reducerea emisiilor de CO2 care rezulta intr-o calitate mai buna a aerului respirabil, dar si un impact mai putin nociv  asupra mediului inconjurator.

Acestea fiind spuse, speram ca v-am demonstrat cat de importanta este izolarea locuintei intr-o societate in care resursele sunt din ce in ce mai limitate.

 

Articole similare

Casa P+1E

RL online

Unde nu aveti voie sa construiti?

Dan Mazilu

Motoare Deutz pentru incarcatoare telescopice Bobcat

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu