Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cat de confortabil se poate trai intr-o casa mica?

Cu siguranta, e o intrebare pe care si-o pun toate persoanele care urmeaza sa locuiasca intr-o casa mica, indiferent ca o cumpara, o inchiriaza sau o construiesc de la 0.

Desigur, un raspuns cert este greu de dat, dar tot mai multe proiecte reusite de case mici ne confirma ca se poate trai la fel de bine si intr-o casa cu dimensiuni reduse. Specialistii ne dau si cateva sfaturi care, respectate, cresc sansele de a obtine o locuinta cat se poate de confortabila pe un spatiu foarte restrans.

Citeste si: Casa mica si confortabila

Un avantaj net exista atunci cand o astfel de locuinta se construieste de la 0, deoarece pot fi implementate o serie de trucuri inca din faza de constructie. Printre acestea se pot mentiona: cat mai multe suprafete vitrate (pereti din sticla, ferestre mari etc.), finisaje in culori deschise si cu suprafete lucioase (reflecta lumina si creeaza senzatia de spatialitate). Modul in care este compartimentat viitorul camin contribuie la fel de mult la cresterea gradului de confort. Daca se doreste un interior aerisit, cu spatii fluide, atunci o compartimentare de tip open-space este mult mai indicata.

Citeste si: Top 15 cele mai originale case mici

Masurile post constructie tin de conceptul de amenajare si particularitatile designului, care pot salva spatiu pretios. Mobilierul modern si multifunctional reprezinta o alegere inteligenta, deoarece nu doar ca salveaza spatiu, dar joaca mai multe roluri in acelasi timp, satisfacand mai multe necesitati.

In galeria foto va punem la dispozitie o locuinta care indeplineste toate cerintele de mai sus.

 

Articole similare

Izolatii ecologice

Anca Ghiorghiu

Membrana lichida poliuretanica – ideala pentru hidroizolare si protectie

RL online

Peretii compartimentali din gipscarton pot fi portanti?

RL online

Lasă un comentariu