Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Cat de avantajoase sunt casele in stil american?

Americanii sunt oameni pragmatici, iar aceasta trasatura a lor se reflecta si in felul in care isi construiesc casele. Exista mai multe tipuri de case americane, insa toate au cateva trasaturi comune.

Casele in stil american sunt ideale pentru persoanele care detin un teren mic si pentru familiile cu copii. Printre cele mai cunoscute tipuri de case in stil american se numara: Craftsman, A. Foursquare (stilul cu patru colturi), Bungalou. Astfel de case sunt simple si dispun de elemente din lemn prelucrat manual. Locuintele americane sunt versatile, putand fi personalizate in functie de necesitatile fiecarei familii.  

Citeste si: Case in stil englezesc

Dintre stilurile mentionate mai sus, cel mai popular a devenit Foursquare. Acestea sunt construite pe o baza patrata (cu sau fara etaj) si dispun de patru camere mari si spatioase pe fiecare etaj. In fata casei se afla un pridvor mare, cu scari largi. Configuratia nu este intamplatoare, forma de patrat oferind spatiu maxim in interiorul camerelor.

Casele in stil bungalow au o trasatura distincta, si anume veranda pe una din laturile casei. Acoperisul are inclinatie mica si este scund, camerele sunt construite la nivelul terenului. Camera de zi este asezata in mijlocul casei, iar camerele sunt legate prin holuri.

Citeste si: Case in stil italian

Toate aceste tipuri de case sunt realizate din lemn, un material de constructie natural, care ofera rezistenta seismica, dar si izolatie termica buna. Prin urmare, asigura un consum redus de energie pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna si invers.

Casele pe structura de lemn au aparut din dorinta oamenilor de a construi rapid si eficient. Mai exact, aceste case se pot ridica foarte rapid, intre 20 si 100 de zile. Un alt avantaj este pretul mic. Se estimeaza ca pretul de achizitie sau costurile de constructie sunt cu aproximativ 30-40% mai mici fata de cel al caselor din zidarie sau metal.

Citeste si: 17 modele de case internationale

Din ce in ce mai multi cumparatori se orienteaza catre proiecte de case americane pentru a suporta cheltuieli de intretinere mai mici, dar si pentru a evita costurile de renovare. Ca si dezavantaje putem mentiona faptul ca, fiind din lemn, aceste case au o durata de viata mai scurta comparativ cu cele realizate din beton, caramida, metal etc.

 

Articole similare

Casa la galben Ytong

RL online

Blaturi din inox: avantaje si dezavantaje

Elena Virlan

Cum poti sa personalizezi o rama foto?

RL online

Lasă un comentariu