Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Casute de gradina cu terasa. Cateva utilizari practice

Casutele de gradina sunt acele simpatice constructii in miniatura pe care majoritatea proprietarilor le folosesc ca spatii de relaxare sau pentru depozitarea uneltelor de gradinarit.

Modelele sunt foarte variate, atat in ceea ce priveste designul, cat si materialele din care sunt realizate (beton, piatra, lemn etc.). Prin adaugarea unor terase, acestea devin adevarate „bijuterii” ale gradinii,  niste mini locuinte simpatice si atragatoare.

Casuta de gradina are, in primul rand, rol decorativ. Prin urmare, este recomandat ca arhitectura sa sa fie in ton cu cea a casei si cu stilul de amenajare al gradinii. De asemenea, trebuie sa fie integrata cat mai bine in mediul inconjurator.

In ceea ce priveste rolul practic, in cele mai multe cazuri, casutele sunt folosite ca spatii de relaxare sau, altfel spus, ca un al doilea living. Un alt rol pe care il primesc este cel de magazie (pentru depozitarea uneltelor, ustensilelor, bicicletelor etc.).

Nu de putine ori, casuta de gradina preia functia uneia dintre incaperile casei: dining, bucatarie, birou etc. sau chiar mai multe, jucand rolul de micro locuinta de vara. Familiile care au copii mici aleg sa transforme aceste casute in spatii de joaca pentru copii.

In imaginile de mai jos va oferim cateva exemple de casute cu terasa si intrebuintarile lor practice.

Spatiu de depozitare (magazie)

Loc de joaca

Spatiu de relaxare

Sursa foto: www.pinterest.com

Penru a vizualiza modelele romanesti, accesati galeria foto.

Articole similare

Earthship, Arca din cauciucuri uzate

Dan Mazilu

Combinatii de culori la moda

Codrin Mircea

Care mai este pretul materialelor de constructie?

Dan Mazilu

Lasă un comentariu