Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Casuta ca in basme

Aceasta casuta de basm, construita in partea laterala a unui deal, atrage atentia tuturor trecatorilor prin arhitectura sa inedita.

Casa Hobbit a fost construita de Simon Dale si se inscrie in categoria locuintelor ecologice deoarece a fost facuta din materiale naturale, indeosebi pamant. De exemplu, pentru pereti si fundatie s-a utilizat piatra si noroi de pe deal, iar pentru izolatie s-au folosit baloti de paie. Linia materialelor naturale continua si la finisaje. Pardoseala este din lemn de stejar vechi, iar plafonul tot din lemn. Casuta are luminatoare si panouri solare care furnizeaza energie.

Acoperisul din iarba este incantator, perfect montat si integrat cu imprejurimile. Arcadele din materiale naturale aduc un farmec natural aparte acestei casute de basm. Locuinta este inconjurata de copaci inalti, iarba si flori violet.

Interiorul casei reprezinta un mic paradis natural si confortabil. Atmosfera magica este creata de iluminatul cald care umple spatiul si de stralucirea care vine de la soba cu lemne. Pe timpul zilei, o fereastra mare asigura lumina naturala necesara. Camera este dotata cu o canapea pentru relaxare si rafturi pentru carti. Scara care face legatura urmatorul nivel este de-a dreptul fermecatoare.

Articole similare

15 exterioare in stil scandinav

Elena Virlan

Avantajele panourilor solare

Elena Virlan

Camioane care comunica intre ele, pentru reducerea aglomeratiei urbane

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu