Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Refugiul perfect: casuta cottage fara electricitate

V-am prezentat nenumarate case rustice, insa aceasta locuinta adorabila se remarca printr-un detaliu aproape de neconceput in secolul nostru: nu dispune de electricitate.

Acest aspect nu reprezinta nici pe departe un dezavantaj. Dimpotriva, persoanele care sunt in cautarea unui loc de relaxare in mijlocul naturii, rupt de dotarile si facilitatile moderne, vor gasi in aceasta locuinta destinatia perfecta.

Casa Hex, asa cum a fost numita, se integreaza excelent in peisajul natural, pozitionarea acesteia reprezentand, de asemenea, un atu. Locuinta este construita pe o pajiste marginita de paduri.

Prin toate elementele sale, casuta se inscrie in stilul rustic. Acoperisul din stuf si materialele naturale de constructie si finisaj ii confera un aer natural si degajat. Interiorul se compune din living, o mica bucatarie, dormitor si baie.

In living, podeaua din caramida, scaunul din lemn, focul deschis si cosul cu lemne alaturi creeaza o astmosfera boema, de poveste. Peretii din ipsos „lustruiti” si usile din lemn completeaza schema rustica a amenajarii. Odata ce soarele apune, interiorul poate fi iluminat cu felinare si lumanari.

In bucatarie, aparatul de gatit cu lemne incalzeste casa si asigura apa calda. Masa din lemn cu aspect antic se asorteaza perfect cu originalul cuptor pentru paine si chiuveta clasica.

Linia de amenajare se continua si in dormitor. Aici, un baldachin montat la capatul patului ofera amenajarii acelasi aer de poveste. Covorasele din blana naturala sunt o atingere moale in decor. Fereastra cu design original asigura lumina naturala pe timpul zilei si permite utilizatorilor sa admire natura.

Baia este dotata cu o cada freestanding, care creeza o senzatie de lux. Rama oglinzii si perdele sunt insa „indicii” clare ale stilului rustic.

Casuta Hex se afla in Suffolk si a apartinut candva unui padurar. In prezent, este disponibila pentru inchiriere prin Wilderness Reserve.

Sursa foto: www.housebeautiful.co.uk

Articole similare

Masa de dining: 5 variante clasice de amenajare

Elena Virlan

Abordare extravaganta intr-un apartament de 89 mp

Catalina Coca

Spatii neobisnuite pentru amenajarea dormitorului

Elena Virlan

Lasă un comentariu