Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Case sub zapada – cum construim in zone cu ierni dificile

Exista niste trucuri utilizate in sensul acesta:

1. De ce sa nu recunoastem, relieful si peisajul sunt atu-uri principale, asa ca nu trebuie ignorate, ci, pe cat posibil, integrate in arhitectura casei. Pentru o locuinta folosita iarna, o diferenta de nivel a terenului sau o panta sunt ideale, nu numai din punct de vedere estetic. In cazuri de acest gen casa poate avea portiuni ingropate, ceea ce reprezinta un plus pentru izolarea termica! In plus, nu spune nimeni ca pantele din jurul casei nu pot fi folosite drept derdelus!

2. Cand cantitatile de zapada sunt mari, portiunile unde pot exista depuneri sunt un punct delicat. Din aceasta cauza, acoperisurile drepte, tip terasa, nu sunt recomandate. Acoperisurile in ape sunt ideale si trebuie conformate in functie de fiecare zona!

3. Daca tot vorbim de anvelopante, casele de “vreme rea” trebuie sa stea minunat la capitolul izolatie termica, ceea ce inseamna nu numai polistiren si vata minerala, ci si o conformare eficienta (cum e exemplul de la punctul 1).

4. Materiale! Sub zapada, o casa confortabila trebuie sa dea senzatia de caldura si asta trebuie sa se simta si la exterior. Lemnul si piatra sunt optiuni bune in acest caz!

5. Semineul si caminul de lemne sunt si ele pe lista arhitectilor. Iar daca iti poti da seama ca exista o sursa de foc doar privind din exterior, le dam nota 10!

6.Iarna ofera, de cele mai multe ori, peisaje spectaculoase si ce casa de vis e aceea in care nu le poti admira? Pentru a minimiza impactul termic al suprafetelor mari vitrate, arhitectii aleg, de obicei, cateva puncte cheie in care deschid perspectiva spre cele mai ofertante peisaje! In functie de privelisti, ei isi aleg si functiunile: ori o deschidere de living, ori un blat de bucatarie sau chiar o cada, proiectata special pentru a profita de intimitatea peisajului. 

Surse foto: 

http://www.chictip.comhttp://www.newhouseofart.comhttp://allhousedesign.comhttp://dornob.comhttp://www.trendir.comhttp://www.motherearthnews.comhttp://kahing.comhttp://sansale.com

Articole similare

Vilă în Brașov cu arhitectură inspirată de crestele munților

casamea.ro

Apartament modern in nuante de verde

Catalina Coca

Camin construit in 5 ani

Elena Virlan

Lasă un comentariu