Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa pentru oameni si copaci

La fel ca in majoritatea zonelor rezidentiale din mijlocul oraselor, districtul Tan Binh din orasul Ho Chi Min City din Vietnam nu prea are spatii verzi. Firma locala Vo Trong Nghia Arhitects a incercat sa faca viata de zi cu zi mai confortabila pentru o familie, prin construirea unei oaze private in metropola agitata.

House of Trees a fost construita la pretul de 156.000 de dolari si are in total 2432 de metri patrati. Casa este separata in cinci "cutii" de inaltimi diferite, si are acoperisuri verzi pe care traiesc copaci plantati in pamant de 1,5 metri adancime.

Pe langa faptul ca fac viata rezidentilor mult mai placuta, acoperisurile verzi au si un scop practic: adauga izolatie si un grad mai ridicat de protectie a casei impotriva apelor pluviale.

Fiecare dintre cutiile care formeaza House for Trees a fost construita folosind cofraje din bambus si beton, si au o cavitate ventilata intre peretii exteriori de beton si cei interiori de caramida pentru a reduce transferul de caldura. Locurile comune precum camera de zi si dining-ul sunt amplasate la nivelul strazii, in timp ce zonele private, precum dormitoarele si baile, sunt la etaj.

Exista si o curte mare si partial acoperita intre cutii, iar o serie de pasarele la indemana permit rezidentilor sa treaca intre nivelurile superioare fara a fi nevoiti sa coboare la sol.

Articole similare

O locuinta „proiectata” in doi

Ana-Maria Oancea

Cat de util este un sistem de alarma si cum il alegi pe cel mai bun

casamea.ro

Propunerea Benjamin Moore pentru culoarea anului 2017

Ana Mincu

Lasă un comentariu