Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Case in stil frantuzesc: eleganta si romantism

Daca iti doresti o locuinta eleganta, romantica si cu stil, atunci cea mai buna solutie este sa alegi stilul frantuzesc.

Casele in stil frantuzesc au devenit populare in multe tari din Europa inca din secolul trecut, cand soldatii intorsi de pe campurile de lupta au inceput sa-si ridice case similare cu cele pe care le vazusera in zonele rurale ale Frantei.

Citeste si: Case in stil englezesc

Chiar daca sufereau unele modificari sau adaptari, aceste case reproduceau destul de fidel forma arhitecturala ale conacelor sau caselor de vacanta din Franta.

De regula, casele in stil frantuzesc au doua niveluri, acoperisuri foarte inclinate sau tuguiate. Unele dintre ele prezinta in colturi mici turnuri rotunde sau hexagonale. Intrarea impunatoare este plasata in centru..

Citeste si: Case in stil italian

O trasatura comuna a caselor frantuzesti este planul in forma de L, iar in cazul celor rurale, ferestrele cu obloane. Un alt detaliu arhitectural sunt dormitoarele de la etajul superior care par mansarde.

Exteriorul caselor frantuzesti este o combinatie de caramida si lemn (in cazul celor urbane) sau ciment si lemn (in cazul celor rurale).

Citeste si: Cat de avantajoase sunt casele in stil american?

Articole similare

Pledoarie pentru un interior all-white

casamea.ro

Galben pentru un decor plin de viata

Elena Virlan

Sarm rustic si gratie feminina intr-un interior cuceritor

Elena Virlan

Lasă un comentariu