Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Case din canepa, bambus si hartie

Chiar daca nu sunt la fel de durabile ca cele din zidarie, casele construite din hartie, bambus sau canepa au farmecul lor inegalabil, fiind solutia ideala pentru persoanele aflate in cautarea unei locuinte temporare.

Case din canepa

Folosirea canepei ca si material de constructie nu este o idee noua, aceasta fiind utilizata inca din anii ’60 in Europa si Australia. In acelasi scop, a fost folosita in Asia si Orientul Mijlociu in urma cu mii de ani. Canepa poate fi utilizata pentru construirea unor case ale viitorului, care nu genereaza dioxid de carbon si, prin urmare, contribuie la lupta impotriva schimbarilor climatice. Britanicii au initiat un proiect prin care urmaresc sa imbine canepa cu varul, pentru a dezvolta un ingenios tip de material de constructie. Acesta combina fibrele plantei cu un adeziv special pe baza de var.

Case din hartie sau bambus

Au structura de rezistenta alcatuita din tuburi de carton legate intre ele cu elemente metalice sau lipite cu diferite substante. Structurile caselor cantaresc putin si pot fi asamblate cu usurinta. Acest tip de case reprezinta o solutie temporara, si nu una permanenta.

Articole similare

Leasing imobiliar

Robert Demetriu

Ionii negativi, confortul termic si sistemul de incalzire HEAT-PLUS

Elena Virlan

3 dormitoare intr-o casa cu un singur nivel

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu