Image default
Legislatie Solutii Constructive

Case ce pot participa in programul Prima Casa

Ministerul de Finante se gandeste sa modifice conditiile de acces la programul Prima Casa pentru a permite si celor care au mostenit o cota-parte dintr-o casa la tara ca sa beneficieze de credite.

Din acest motiv, foarte multe persoane nu pot accesa acum un credit prin acest program, cu toate ca locuiesc cu chirie.

In programul Prima Casa pot participa doar persoanele care nu detineau la data de 4 iunie 2009, in comun sau individual, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 60 din 2009.

Propunerea va fi trimisa la Parlament

Decizia a fost luata din cauza numarului mare de cereri primite de MFP de la persoane fizice care nu pot accesa un credit Prima Casa, deoarece au mostenit o cota-parte dintr-o casa la tara.   Conso.ro a semnalat inca de la publicarea Ordonantei de Urgenta faptul ca foarte multe persoane care locuiesc cu chirie nu-si vor putea cumpara o casa prin acest program din acest motiv.

Chiar daca cineva mosteneste un bordei facut din chirpici, impreuna cu alte 10 persoane, conform legislatiei actuale, nu va putea beneficia de programul Prima Casa deoarece are deja un imobil, in care, cel putin teoretic, ar putea locui.

Cei care doresc sa participe la program trebuie sa demonstreze ca nu detin nicio proprietate, individual sau in comun cu alte persoane, prin declaratie pe propria raspundere la notar.

Falsul in declaratii aduce dosar penal

In prezent, Ministerul Finantelor Publice (MFP) analizeaza oportunitatea introducerii unui amendament in cuprinsul legii de aprobare a OUG nr. 60/2009 prin care sa reformuleze prevederile alin. (1) al art. 1 din ordonanta, in sensul exceptarii cazului in care proprietatea comuna a fost dobandita prin succesiune.

Propunerea urmeaza a fi supusa dezbaterii comisiilor parlamentare, ne-a informat directorul Directiei Generale de Trezorerie si Datorie Publica din MFP, Laurentiu Andrei.

sursa: www.imopedia.ro

 

Articole similare

Cum sa amenajam mansarda

Constantin Stefan

Fa-ti comanda de o casa!

Elena Turcu

Foraje orizontale de subtraversare

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu