Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa verde, cu parul padure

Casa “Val”, in traducere mot a mot, este gandita astfel incat sa ia forma unui val de pamant sau a unui mic deal si face parte dintr-un proiect de sat experimental cu 63 de case. Tot acoperisul constructiei este acoperit cu un strat de pamant inverzit care face casa sa para “de-a locului”. Acesta nu este, insa, singurul motiv deoarece aceasta rezolvare ofera si o izolare termica buna pe laturile de est si vest. Plantele sunt si ele bine alese, fiind in general perene si aromatice care se adapteaza usor la diverse conditii de mediu. Pentru intretinerea lor, casa dispune de un sistem automat de irigare care este, insa, folosit doar in conditii de seceta pentru a evita consumul inutil de resurse.

Constructia nu se fereste sa foloseasca resursele locale, structura fiind din lemn. Tot din lemn este construita si platforma pe care este asezata casa, usor ridicata fata de nivelul solului (peste un soclu de beton) care genereaza un spatiu exterior pentru relaxare.

In interior, volumele sunt foarte simple. La parter, camera de zi, bucataria si spatiul multimedia se pot deschide prin intermediul peretilor culisanti. La etaj, cele doua dormitoare sunt separate de o camera de baie care se acceseaza prin mezanin.

O atentie deosebita a fost acordata relatiei dintre spatiul interior si cel exterior. Terasa din spatele casei se extinde inspre interiorul parterului pentru a profita de insorire. Cabina de dus de la etaj, privita ca spatiu de relaxare, se deschide, printr-o fereastra, spre o panorama a peisajului inconjurator.

Foarte interesant la aceasta casa este capacitatea ei de a-si schimba infatisarea, culoarea si mirosul odata cu anotimpurile. Noi plante pot fi oricand aduse pe stratul verde de catre vant, insecte sau pasari, facand-o sa se adapteze la particularitatile sitului in care este construita. 

Articole similare

Cele mai elegante canapele functionale

RL online

Secretul unei locuinte din Timisoara

Elena Virlan

Cum poate fi transformat un balcon

casamea.ro

Lasă un comentariu