Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Casa realizata aproape exclusiv din bambus

A creste nu inseamna a renunta la copilul din voi si la fantezii. Uneori, acestea pot reprezenta o bogata sursa de inspiratie pentru proiecte noi, indiferent ca sunt mari sau mici. Avem ca exemplu acest refugiu de vacanta fantezist din Indonezia.

Desfasurata pe aproximativ 743 de mp, aceasta casa unica cu 6 etaje este realizata aproape in intregime din bambus. Construita pe varful malului raului Ayung din Bali, casa din bambus incita imaginatia proprietarilor (familia Sharma) si a vizitatorilor, gratie muncii designerilor IBUKU.

Citeste si: Case din canepa, bambus si hartie

Se poate remarca o interesanta explorare a arhitecturii autohtone, dar si o exploatare inteligenta a unui singur material, utilizat ingenios. De la structura de baza si pana la elementele de decor (finisaje si mobilier), bambusul isi gaseste aici cele mai diferite expresii.

Citeste si: Pardoseli din bambus

Holul de la intrare si spatiile tip salon de la etajul 4 sunt accesibile prin traversarea unui tunel tot din bambus. De la acest nivel, treptele coboara in “inima junglei” si catre 4 dormitoare.

Citeste si: Cea mai mare constructie de bambus din lume

 

Articole similare

Kit supraveghere video Hikvision pentru monitorizarea unui restaurant

comunicat de presa

Proiect de casa mica, moderna, cu terasa: 60 de mp, P

Elena Virlan

Intocmirea cartii tehnice a constructiei

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu