Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Casa origami

De-a lungul timpului, arta origami a fost prezenta in cultura japoneza, dupa ce s-a inventat hartia. Originea cuvantului „origami” este, de asemenea, japoneza si semnifica plierea si taierea hartiei pentru a obtine diverse forme geometrice.

Arta origami s-a raspandit in foarte multe tari, in unele dintre ele in versiuni moderne. Cu toate acestea, origami si-a pastrat stilul distinctiv in tara de origine si a evoluat de la hartie la case frumoase pe pamant.

Situata in Mie, Japonia, Casa Origami este o versiune la scara larga a artei origami. Datorita lui Yoshiaki Tanaka, unul dintre arhitectii de la firma TSC Architect, putem admira o casa origami, o adevarata oda in cultura lor, care se distinge prin acoperisul cu design inovator. De fapt, intreaga casa este o opera de arta.

In spatele designului se ascund multe rationamente de ordin practic. Tanaka a proiectat un astfel de acoperis pentru a bloca lumina puternica a soarelui, pentru a absorbi impactul vanturilor puternice si pentru protectie in timpul cutremurelor.

Designul interior este simplu, in stil minimalist, si incorporeaza elemente din lemn, sticla si otel inoxidabil. Acoperisul este capabil nu doar sa blocheze razele orbitoare, ci si sa le filtreze, astfel incat sa se creeze in incaperi o lumina difuza, confortabila.

Norocosii proprietari sunt doi tineri proaspat casatoriti, care au posibilitatea sa se bucure de confort, liniste si pace intr-un mediu special.

Articole similare

De ce este nevoie de o asociatie de proprietari?

revista Planul Casei Mele

„Prima casa” este veche in 90% din cazuri

RL online

12 modele de leagane haioase pentru copii

Elena Virlan

Lasă un comentariu