Image default
Amenajari Interioare

Casa noua? Sfaturi pentru amenajarea locuintei

Si, daca tot suntem la capitolul amenajari, sa nu uitam de tendinte. A tine cont de ele nu inseamna sa renunti la stilul personal si nici nu declanseaza o tragedie, insa anumite sfaturi iti pot fi de folos, in special daca vorbim de alegerea unor finisaje inedite si totodata rezistente, sau de abordarea unor culori si imprimeuri hot care sa „mearga” cu arhitectura clasica sau minimalista a locuintei. Asadar, iata cateva sfaturi care speram sa va ajute pe viitor:

–  bucataria este noul living! Stim ca pare ciudat, dar chiar asa este. Bucataria, ca spatiu, a evoluat foarte mult de-a lungul timpului, rolul sau functional fiind incet, incet completat de activitati mai relaxate. De aceea, poti lua in considerare crearea unui open-space, asadar o bucatarie deschisa, care sa comunice cu celelalte camere din jur, cum ar fi living-ul sau dining-ul. Renunta la pereti in favoarea unei zone multifuncitionale, mult mai aerisite. De exemplu, daca va doriti totusi sa delimitati spatiile, o insula sau o peninsula de bucatarie fac o treaba foarte buna in acest sens.

– inrudit cu bucataria, dining-ul capata si el noi insusiri. Pe langa servitul mesei, acesta poate inlocui cu succes biroul de acasa. De aceea, este bine sa va ganditi la un mobilier confortabil, precum coltarul sau bancheta care asigura in acelasi timp si extra spatiu de depozitare.

– o tendinta in amenajarile contemporane se refera la pardoseala. Intr-un open-space, chiar daca zonele sunt delimitate prin mobilier adecvat, este bine sa pastrati acelasi finisaj la nivelul pardoselei deoarece creeaza senzatia de mai mult spatiu. Ceea ce puteti face in schimb este sa il accesorizati diferit.

– tot la capitolul pardoseala, finisajele din lemn brut sunt foarte apreciate si ideale pentru stilul rustic.

– daca locuiti la casa, cu siguranta spatiul va permite mult mai multe. Si asa ajungem la subiectul baie. Aici, principala tendinta este aceea de a crea o sala de baie care sa transmita ideea de spa, relaxare, etc. Cum puteti obtine acest lucru? De exemplu, lumina naturala este binevenita in orice incapere, de aceea ferestrele ample pot fi o solutie. Spatii de relaxare, precum un recamier sau o canapea in care sa rasfoiti cartea preferata, departe de agitatia din casa,  o mica zona de boudoir, chiar si o sauna, toate acestea pot fi realizate daca bugetul va permite.

­- nu uitati de terase si gradina. Ar fi pacat, locuind la casa, sa nu va bucurati de frumusetea naturii pe terasa sau veranda locuintei. Investiti in amenajarea spatiilor exterioare prin mobilier adecvat si accesorii care sa sporeasca confortul.

spatiile de depozitare trebuie, de asemenea, luate in considerare. O casa va fi mult mai incapatoare decat un apartament de bloc, insa fiecare camera are propriile cerinte in materie de organizare si depozitare.

 

Articole similare

Etnic sic

Mariela Vanu

Priveliste de vis de la 1100 metri inaltime

Anca Ghiorghiu

Casă cu arhitectură ridicată la rang de artă

Oana Voicu

Lasă un comentariu