Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa moderna in Africa de Sud cu arhitectura inedita

Aceasta resedinta spectaculoasa se afla in Johannesburg si a fost proiectata pentru o familie locala de echipa de la Nico van der Meulen Architects. Fiind construita pe un de deal, casa ofera o vedere uimitoare a imprejurimilor.

De altfel, atentia arhitectilor s-a concentrat pe exploatarea spatiului exterior. Astfel, au creat mai multe deschideri in partea de nord a casei, unde au amenajat zone de divertisment in aer liber.

Arhitectura exterioara este unica, cu deschideri inedite, iar interiorul este foarte confortabil. Altfel spus, are tot ce poate oferi mai bun o casa.

Arhitectii de la Nico van der Meulen Architects sunt renumiti pentru maiestria de care dau dovada atunci cand trebuie sa creeze punti de legatura intre spatiul interior si cel exterior.

Crearea unei legaturi stranse intre cele doua medii (interior si exterior) a reprezentat si o cerinta esentiala a acestor clienti. Suprafetele mari vitrate ofera vederi ample asupra exteriorului din unghiuri diferite.

In aria de zi, usile din sticla pliante fara rama reprezinta o solutie de separare foarte subtila, lasand functiunile sa comunice intre ele.

Cu o clima ca cea in Africa de Sud, incalzirea si racirea spatiilor interioare sunt esentiale. Pentru aceasta locuinta, s-au ales instalatii de incalzire/racire durabile si de foarte buna calitate.

Incalzirea se face printr-un sistem pe baza de apa care trece prin pardoselile din beton lustruite. Acest sistem de incalzire/racire prezinta avantajul ca are un impact minim asupra mediului.

La exterior, gradina pavilion inclinata reprezinta locul ideal pentru divertisment. Intrarea este, de asemenea, interesanta, cu lemn natural care incalzeste suprafetele reci din beton.

Benzile diagonale de lumina joaca rolul de indicatoare pentru persoanele care se indreapta spre casa.

Sursa foto: www.home-designing.com

 

Articole similare

Organizarea spatiilor mici

RL online

Dintr-o casa veche, o resedinta cocheta

Elena Virlan

Decor jucăuş într-un apartament amenajat în stil Pop Art

Elena Virlan

Lasă un comentariu