Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa moderna din sticla cu structura din caramida veche

„Pavilniai House” se afla in Pavilniai Regional Park, langa Vilnius, Lituania, si reprezinta un proiect ambitios al arhitectilor G.Natkevicius & Partners. Provocarea a constat in transformarea unei case istorice din caramida galbena intr-o resedinta moderna inconjurata cu sticla, pentru clientii lor – un bancher si familia sa.

Proprietarii au descoperit ca locuinta a fost construita din caramizi vechi realizate intr-o fabrica de caramida (la fel de veche) din Vilnius. Aceasta valoare istorica a fost motivul care i-a convins sa pastreze vechea casa pe care a inconjurat-o cu sticla, pentru a-i da un aspect modern dinspre exterior.

Pe langa faptul ca are o structura cu valoare istorica, aceasta constructie restaurata este in acelasi timp o casa complet functionala. Parterul structurii principale (unde e zona de sticla) contine o camera de zi, bucatarie, dining si un dressing. Sub acesta se gasesc dormitoarele pentru copii (la parterul casei din caramida), iar dormitoarele principale, la mansarda.

Formatiunea din sticla care inconjoara casa nu a fost aleasa totusi doar pentru a oferi resedintei un aspect modern. Aceasta ofera din fiecare punct de la parter o vedere de 360 de grade catre parcul regional.

Sursa foto: www.architectureartdesigns.com

 

Articole similare

Vilă în Braşov cu grădină generoasă

casamea.ro

Living de toamna

Elena Turcu

Apartament de 29 mp – solutii de design interior

Olivia Vereha

Lasă un comentariu