Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa medievala, moderna din Spania

Proprietarii, pentru renovarea acestui imobil, au apelat la serviciile unei echipe de arhitecti deoarece isi doreau doua lucruri esentiale: sa pastreze aspectul medieval intr-o varianta cat mai apropiata de timpurile nostre si sa organizeze incaperile in asa fel incat sa existe logica, functionalitate si personalitate.

Plecand de la solicitarile clientilor, echipa biroului de arhitectura Lizarriturry Tuneu arquitectura a reusit sa creeze o locuinta deosebita, spatioasa, in care lumina naturala abunda.

Chiar daca incaperile nu dispun de suprafete excesiv de mari, acestea sunt curate, aerisite si calde.

Barnele, care acopera tavanele, au fost reconditionate si tratate cu substante speciale astfel incat lemnul sa nu aiba de suferit odata cu trecerea timpului, de asemenea, au fost utilizate baituri diferite astfel incat fiecare incapere sa capete personalitate si sa redea atmosfera dorita.

Astfel, in dormitorul copiilor, dormitorul matrimonial, bucatarie si dining au fost utilizate culori deschise precum albul si cremul, in timp ce in living au folosit nuante mai inchise.

In intreaga locuinta s-a pus accent pe natural, finisaje naturale (piatra si lemn), accesorii naturale (perdele din matase, covoare impletite, cuverturi din bumbac).

Bucataria si locul de luat masa sunt incadrate de lumina naturala, de altfel acestea sunt prevazute cu o frumoasa terasa. Accesul se face prin intermediul unei usi duble cu deschidere ampla. In imediata vecinatate regasim scara ce face legatura cu nivelul superior. De ce merita mentionata? Pentru ca este elementul cel mai relevant care uneste trecutul cu prezentul. La baza este formata din 5 trepte masive din piatra, in timp ce continuarea este realizata din lemn fin slefuit.

Livingul este una din cele mai vii incaperi si acest lucru se datoreaza canapelei, de un rosu puternic, ce domina incaperea.

Restul elementelor  te duc cu gandul la atmosfera de vacanta, la aerul mediteranean inconfundabil.

La fel de vesela este si camera copiilor, un spatiu in care culoarea exista din plin.

Articole similare

Stilul Country sic

Madalina Craciun

Decor unitar intr-un apartament din Moscova

Elena Virlan

Interior personalizat prin culoare

Elena Turcu

Lasă un comentariu