Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Casa medie (116mp) cu piscina si terasa acoperita cu semineu

O locuinta individuala, construita pe propriul tau teren, trebuie sa-ti ofere exact acele beneficii pe care nu le poti avea intr-un apartament din mediul urban. Ne-a placut aceasta casa tocmai datorita faptului ca spatiul avut la dispozitie este organizat pentru a face loc zonelor de zi, de relaxare si de petrecere a timpului cu membrii familiei.

Locuinta este medie, avand o suprafata de 116 mp utili, ceea ce ni se pare o suprafata ideala pentru o familie de 3-4 persoane, dovada stand si numarul de 3 dormitoare, dintre care unul este matrimonial. Zona de noapte este usor accesibila de la intrarea in locuinta si este un nucleu compact. Aceste camere sunt simple, chiar banale, avand minimul necesar: pat, sifonier si un birou, iar grupul sanitar este comun.

Restul casei este dedicat spatiilor de petrecere a timpului liber sau, pur si simplu, acelor functiuni care isi gasesc locul greu in apartamentele mici din oras. Din punct de vedere practic, in cei 116 mp, arhitectul a gasit loc pentru un garaj dublu, ideal chiar si pentru cei care detin un singur autoturism. De aici se poate accesa spatiul tehnic, conectat direct cu vestibulul locuintei.

Zona de zi este un spatiu de relaxare deosebit, cu o arhitectura aerisita si iluminat natural din abundenta. Pe doua din cele 4 laturi, living-ul este bordat de ferestre care au privelistea sprea curtea din spatele casei, privata. Bucataria este deschisa, iar insula de lucru serveste si ca loc de mic de dejun, devenind, practic, locul de intalnire al familiei. Bucataria, diningul si livingul sunt toate interconectate in acest spatiu luminos, fiecare membru al familiei putand petrece timp impreuna. De asemenea, gazdele pot fi alaturi de invitatii lor chiar si atunci cand pregatesc masa.

Punctul central al livingului este un semineu interior care are horn comun cu un al doilea semineu, situat la exterior. Daca se deschid larg ferestrele glisante, camera de zi comunica cu un spatiu de relaxare exterior, acoperit, unde distractia se poate prelungi, chiar si iarna. Daca mai pui la socoteala faptul ca terasa priveste spre piscina din curte, aceasta casa pare un vis implinit.

Daca ai impresia ca aceasta este tot ce are casa de oferit, afla ca din zona de circulatie se poate lua o scara spre mansarda. Acolo spatiul destul de larg nu este compartimentat si poate servi ca un spatiu aditional de relaxare, un atelier sau un birou. De ce nu, copiii familiei pot sa aiba un intreg etaj doar pentru joaca!

Sursa foto: www.extradom.pl

Articole similare

2000-3000 de euro – certificatul de performanta energetica pentru un bloc

RL online

P+1E

RL online

Proiect de casa: P + 1 E, 218 mp

Elena Virlan

Lasă un comentariu