Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa – magazin in Japonia

Privita din strada, casa nu prea pare a fi tocmai o locuinta. Magazinul comunica foarte bine cu strada, e primitor, il poti vedea si accesa foarte usor, pieton fiind. Deasupra lui pluteste, insa, o constructie din beton ancorata pe cativa stalpi subtiri. Constructia nu pare a avea goluri spre strada si pare a fi un mic buncar.

Casa ne rezerva o surpriza. Constructia din beton adaposteste camera de zi a casei, impreuna cu bucataria si zona de living, spatii care se inchid vizual spre strada, dar care isi iau lumina naturala prin intermediul unui coridor folosit ca terasa pe timp de vreme buna. Singurele lucruri care pot perturba intimitatea acestui spatiu sunt zgomotele venite din strada.

In zona dintre constructia de beton si magazin se intrevede, aproape indescifrabil, scara interioara a proprietarului, de unde acesta poate vedea ce se intampla jos, in spatiul comercial. Restul casei, orientata spre latura opusa fata de strada, isi ia lumina naturala dintr-un joc de coridoare si luminatoare.

Cum era de asteptat, parterul este destinat bucatariei profesioniste pentru magazin. Restul casei (primul si al doilea etaj) sunt destinate zonei de noapte, camera proprietarilor fiind situate imediat deasupra bucatariei comerciale, in timp ce camera copilului ocupa ultimul nivel.

Intr-un mod discret, casa ofera o mica oaza naturala atat clientilor, cat si proprietarilor sai. Spatiul verde din incinta din fata magazinului continua, subtil, spre terasa zonei de living prin intermediul unui gol in pardoseala, singurul care anunta prezenta spatiului intim de deasupra!

 

Articole similare

Casa din copac

revista Casa Mea

Acasa la Diane Keaton

Luana Ibacka

Masina de spalat ideala

Elena Virlan

Lasă un comentariu