Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Casa la tara, un vis implinit

Povestea este simpla: doi oraseni, oameni moderni, contemporani, si-au dorit o casa ”ca pe vremuri” si au gasit-o in apropierea Bucurestilor: o casa veche, de chirpici, tipic romaneasca, pe care au consolidat-o, au renovat-o si au extins-o. Rezultatul este o casa de basm, care imbina materialele traditionale cu elemente de decor moderne, cu o coloristica luxurianta.

Casa are pridvor de lemn, acoperisul este din sindrila, podul este izolat cu pamant rosu si paie, iar incalzirea se face la sobe de teracota, cu lemne.

Bucataria, complet utilata, pastreaza, pe langa aragaz, o soba cu plita, perfecta pentru oala cu sarmale si tuciul de mamaliga.

Baia, perfect functionala, este decorata modern si zugravita in culori neutre, cu accente pastelat-linistitoare de lila.

Pe langa dormitorul matrimonial, casa are si un dormitor pentru oaspeti, decorat minimalist, cu doua paturi gemene, un scaun-noptiera pe care se odihneste lampa, un scaun cu spatar. Masa rotunda, pe care stau asezate un ceas si o vaza cu flori proaspete, imblanzeste un colt al camerei.

Toate incaperile au peretii si podelele impodobite cu carpete traditionale, tesute la razboi.

Articole similare

Loft pentru un burlac din Istanbul

casamea.ro

O casa ca o oaza de relaxare

Simona Popa

Decor erudit

Ion Diamandi

Lasă un comentariu