Solutii Constructive

Casa inspirata din arhitectura britanica

Aceasta casa a fost construita intr-un timp foarte scurt, in doar sase luni, insa proprietarii au trecut printr-o serie de peripetii pana au finalizat-o.

Gasirea terenului a fost o operatiune simpla deoarece acestia il vazusera in urma cu foarte putin timp si nu au stat pe ganduri niciun moment. Nu stiau, insa, ca greul de-abia avea sa inceapa.

Am mers la un arhitect pentru ca sa ne consultam cu acesta asupra felului in care va arata casa noastra. Din pacate, noi nu aveam o idee foarte clara. Stiam doar ca vrem o casa eleganta, micuta, cocheta, cu incaperi luminoase si primitoare. Din fericire, arhitectul a stiut cum sa transpuna ideile noastre in planuri si a schitat o cladire in conformitate cu ceea ce ne doream noi. Este adevarat ca am mai facut mici modificari schitei initiale, dar in comun cu arhitectul”, ne-a povestit proprietarul.

Familia a plecat de la biroul arhitectului fericita, visand cu ochii deschisi la viitoarea locuinta. Simteau ca le-au crescut aripi, ne-au povestit acestia. Din nefericire, lucrurile nu au evoluat conform planului.

Am angajat o echipa de muncitori care ne-au dezamagit la scurt timp dupa ce s-au apucat de treaba. Am observat ca, de multe ori, ne spuneau ca ceea ce schitase arhitectul nu este tocmai usor de realizat si ca este mai bine sa ii lasam pe ei sa faca ceea ce cred de cuviinta. Din fericire, un prieten ma avizase ca acesta este obiceiul muncitorilor si ca deseori vor sa aleaga drumul cel mai simplu. Si stiam ca acesta nu este cel mai corect lucru! Atunci am luat decizia sa supraveghez cat mai mult posibil santierul. Am angajat si un diriginte de santier ca sa fim siguri ca totul decurge conform planului. Chiar si in aceste situatii au existat mici scapari. Noroc ca ne-am dat seama la timp si am reusit sa reparam totul. In caz contrar, am fi avut foarte mult de suferit!”, ne-a explicat proprietarul.

Intrucat lucrarile la exteriorul casei durau destul de mult, proprietarii au decis sa se ocupe de interior inca de cand locuinta se afla in stadiul „la rosu”. In timp ce interiorul era decorat, la exterior se lucra la placarile fatadelor cu caramida rosie.

Ne-au placut foarte mult casele din Marea Britanie. Ne-am dorit un aspect asemanator, insa, in acelasi timp, doream sa indulcim un pic exteriorul si am optat pentru plante si gazon.”, ne-au mai spus proprietarii.

Au preferat un acoperis jucat si fatade simple. Gradina farmeca tocmai prin simplitatea sa. Intr-un colt a fost amenajata o cascada si un iaz. Pietrele folosite sunt naturale si au fost aduse de la munte. Nu lipseste gazonul care este usor de intretinut, iar de jur imprejurul gardului au fost  plantati arbusti tuia.

Date tehnice

Suprafata terenului:         800 mp

Suprafata casei:               400 mp

Niveluri:                              p+m

Numar camere:                         6

Anul inceperii:                    2009
Finalizare:                          2009

Casa este din caramida deoarece proprietarii considera ca acesta este cel mai rezistent material de constructie.

S-a optat pentru izolarea cu polistiren de 10 cm intrucat iernile sunt destul de friguroase in acea zona.

La exterior, locuinta a fost placata cu caramida, in stilul caselor din Marea Britanie.

Casa este structurata in parter si mansarda, iar la parter au fost amenajate un living, un dining, o bucatarie si un birou. La mansarda sunt trei dormitoare, doua bai si un dressing.

Curtea a fost excavata fiindca terenul nu era prielnic pentru gazon sau alte plante. A fost adus pamant special, nu inainte insa de a se face un sistem de drenaj din nisip si pietris.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Saftescu

www.cass-dessign.com

Articole similare

Proiect de casă: stil arhitectural modern şi „curat”

casamea.ro

P+1E 21012011

RL online

Karmen

RL online

Lasă un comentariu