Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa in stil mediteranean, construita la „gri” in 60 de zile

Casa se afla situata in partea de sud a Capitalei, in localitatea Berceni. Printre motivele pentru care Igor Luchian s-a hotarat sa construiasca in aceasta zona se numara apropierea fata de Bucuresti si faptul ca aici a putut gasi loturi mai accesibile ca pret in comparatie cu alte zone. „Distanta si pretul au fost factorii decisivi care m-au facut sa ma indrept spre aceasta zona. Este mult mai aerisita fata de cea din nord, de exemplu. In plus, foarte aproape se afla Soseaua de Centura, care este o solutie buna pentru a evita traficul din oras, iar la o distanta relativ mica se gasesc toate utilitatile de care ai nevoie pentru o locuire decenta”, ne spune Igor Luchian, proprietarul casei.

Cu toate ca initial a plecat la drum cu ideea de a locui in aceasta casa, ulterior s-a hotarat sa o vanda. “Trebuie sa recunosc faptul ca ma simt atasat de locuinta, pentru ca m-am implicat foarte mult in constructia ei. Inca de la inceput am dorit sa fie ceva deosebit; am vrut sa nu fac rabat de la calitate si sa folosesc cele mai bune finisaje si materiale de constructie. Cu toate acestea, pentru ca a aparut o noua oportunitate in viata mea, sunt nevoit sa o vand.”, marturiseste Igor Luchian.

In doar o luna, proiectul se afla la stadiul de „rosu”

Chiar daca terenul fusese achizitionat in urma cu cativa ani, Igor s-a decis sa demareze lucrarile de constructie abia in vara acestui an, mai exact la sfarsitul lunii iunie. Lucrarile s-au desfasurat rapid, echipa de constructori fiind la inaltimea asteptarilor proprietarului. Astfel, in aproximativ o luna casa se afla deja la stadiul de „rosu”, iar in aproape trei saptamani au fost montate acoperisul, termosistemul, tamplaria si decoratiunile exterioare ale casei. In prezent, proiectul de afla la stadiul de „gri”, lucrandu-se la amenajarea curtii cu gazon, flori si alei, la finisarea gardului de imprejmurie si la bransarea casei la utilitati.

Pana acum au fost cheltuiti circa 55.000 de euro

Casa se remarca prin stilul arhitectural si prin finisajele exterioare care ne trimit cu gandul la locuintele mediteraneene. Astfel, printre elementele interesante se regasec spatiile vitrate, care sunt bine amplasate, oferind o lumina calda si placuta spatiului interior si care impresioneaza prin forma. De remarcat este si deschiderea larga a acoperisului si terasa destul de generoasa, care, cu singuranta, va oferi momente placute de relaxare. Din punct de vedere estetic, interesante sunt si finsajele exterioare, care dau o nota aparate casei. Au fost folosite cat mai multe elemente naturale, cum ar fi lemnul sau piatra, incercandu-se astfel integrarea in peisajul din jur.

Casa se afla amplasata pe un teren de 620 mp, avand o suprafata totala de 180 mp si o amprenta la sol de 90 mp, fiind dipusa pe parter si mansarda inalta. S-a folosit un sistem constructiv bazat pe zidarie portanta, peste care a fost aplicat un termosistem din polistiren expandat de 10 cm. Interiorul a fost compartimentat astfel: living, o bucatarie, doua bai, trei dormitoare si un dressing.

In privinta costurilor, Igor afirma ca pana acum au fost cheltuiti aproximativ 55.000 de euro, la care se vor adauga inca 5.000 – 6.000 de euro pentru amenajarea si imprejmuirea terenului si aducerea utilitatilor. Pretul de vanzare al casei se ridica undeva la 90.000 de euro, aceasta suma incluzand, pe langa costurile de constructie, manopera si valoarea terenului.

Articol publicat in revista Planul Casei Mele in numarul din octombrie 2011

Articole similare

Finisaje luxury intr-un apartament din Dorobanti

casamea.ro

10 idei de amenajare pentru dormitoare mici

Elena Virlan

Sfaturi pentru amenajarea caselor cu tavan jos

Catalina Coca

Lasă un comentariu