Image default
Calatorii LifeStyle

Casa in forma de vultur

“El Aguila” (sau “The Eagle” in engleza) este o casa in forma de cap de vultur, care o face unica in lume. Aceasta constructie neobisnuita se afla la 3 kilometri distanta de orasul Atlantida din provincia Canelones, aproape de capitala Montevideo.

Ciudata cladire a fost ridicata in 1945 de constructorul uruguayan Juan Torres pentru omul de afaceri italian Natalio Michelizzi. Detinand o casa pe plaja, Michelizzi i-a cerut constructorului sa ridice o capela mica in care sa plaseze o figurina cu Fecioara Maria.

Pentru a se asigura ca incaperea nu va fi minuscula, Torres s-a hotarat sa o faca mai mare. Cand Michelizzi a vazut capela a decis sa renunte la planul lui si a folosit acest spatiu pentru a citi, picta si petrece timpul cu prietenii. In timp, i s-a adaugat o camera de dormit, o bucatarie si o baie. Ulterior, casa a functionat ca depozit pentru marfuri, iar in prezent reprezinta o interesanta atractie turistica.

Este interesant faptul ca Torres si-a imaginat si apoi a creat capul de vultur fara a avea un plan arhitectural. Apoi l-a acoperit cu pietre din regiune, alese in asa fel incat sa semene cu penele de vultur. 

Articole similare

Supa de morcovi si cocos

Madalina Craciun

Sfaturi pentru cei care se muta in casa noua

casamea.ro

Sagetator 15-21 decembrie

Dani Belea

Lasă un comentariu