Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa-far din Alabama

Pentru arhitectul american Jim Kennamer, visul de o viata a fost ridicarea unei case cu far pe malul unui lac, vis pe care si l-a indeplinit in 1999, cand a inceput construirea vilei pe care ti-o prezentam in galeria alaturata.

Potrivit Zillow.com, construirea casei a durat cinci ani, timp in care au fost ridicate cele opt etaje ale farului de pe malul lacului Guntersville din nordul statului Alabama.

Scoasa recent la vanzare pentru suma de 3,2 milioane de dolari, casa-far are o suprafata locuibila de aproape 1700 de metri patrati, ocupati de un living spatios, sase dormitoare, opt bai, un dining, o bucatarie si un birou. Un lift asigura accesul la etajele superioare ale farului, iar pe acoperisul casei a fost amenajat un heliport.

La exterior, casa pare scoasa dintr-o poveste. Farul se ridica impunator pe malul lacului, iar, prin comparatie, casa pare foarte mica.

Observand insa interiorul vilei ne dam seama de iluzia creata de far. Incaperile sunt mari, spatioase si luxoase, in care predomina peretii albi si piesele de mobilier clasice, din lemn masiv.

Nu prea ne incanta modul in care ies in evidenta televizoarele suspendate de tavan, dar ne place totusi foarte mult privelistea pe care o ofera farul, atat la exterior, cat si din interior.

 

Articole similare

Textile somptuoase in designul interior

casamea.ro

Galben si gri intr-un open-space modern

Elena Virlan

Casa Tudosie, Timisoara

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu