Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa din mijlocul padurii

Intr-o zona salbatica, pe un drum foarte putin umblat, am descoperit o casa de vacanta pozitionata pe un teren de aproape 3.000 de metri patrati care are tot ce isi poate dori cineva pentru a evada, in weekend, departe de agitatia orasului: liniste, padure si un parau rece si cristalin ce margineste proprietatea.

In urma cu sase ani, cand a inceput povestea acestei case de vacanta detinute de o familie din Sibiu, proprietarii erau putin indecisi in ceea ce privea viitorul acestui proiect. In prima instanta s-au gandit sa introduca micuta cabana, impreuna cu alte doua proiecte similare, in circuitul turistic. Intentionau sa le inchirieze intai prietenilor, iar mai apoi, pe baza de recomandare, turistii sa descopere casa. Timpul a trecut, constructia a fost gata, dar aceste planuri nu au mai fost duse la bun sfarsit din cauza faptului ca proprietarii (care detin o firma de constructii) isi desfasoara activitatea in Sibiu, iar timpul nu le-a permis sa puna pe picioare si afacerea din domeniul turismului. „Asa se face ca din 2007 si pana in prezent doar parintii mei au dormit aici de cateva ori. In plus, am mai oferit-o prietenilor pentru weekend. Venim destul de rar aici si de aceea ne gandim sa o vindem cuiva care sa duca la bun sfarsit planul pe care l-am avut si noi initial.”

Proprietarii isi amintesc ca pe durata santierului cele mai multe probleme le-au avut cu terenul, care era denivelat si care, fiind de malul unui parau, a avut nevoie de consolidare. „In total am adus peste 2.000 de metri cubi de pamant si piatra pentru a nivela terenul, care ne-a dat o multime de batai de cap. In aceasta zona am construit in paralel trei imobile realizate dupa proiecte asemanatoare, dar cu viziuni diferite”, ne-au mai povestit proprietarii, care au adaugat ca, din fericire, nu s-au confruntat cu una dintre cele mai des intalnite probleme in randul celor care isi construisc locuinte: neprofesionalismul muncitorilor: „Noi administram o fi rma de constructii, asa ca lucrarile au decurs ca la carte.”

Acestia au ales sa realizeze casele pe structura din lemn. La exterior, pe anumite suprafete casa a fost zidita si tencuita, in timp de mansarda si anumite zone din parter au fost acoperite cu lambriu din lemn pentru a se integra perfect in peisajul inconjurator.

Proiectul este realizat pe fundatie din piatra, cu elevatie din beton armat si cu acoperis din tigla metalica, in mai multe ape. Din cauza faptului ca se afla pe un teren cu panta abrupta, fundatia casei se sprijina pe partea dinspre parau pe o placa de beton sustinuta de mai multi piloni.

 

Articole similare

„Wave BW”- un scaun de relaxare 100% romanesc

Catalina Coca

18 amenajari neutre si o „pata de culoare”: verde!

Catalina Coca

Targurile saptamanale din Bucuresti

Laura Ilica

Lasă un comentariu