Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa din lemn made in Bucovina

Aproape toate casele din Bucovina au un farmec aparte care te face sa intorci capul atunci cand treci prin fata lor. Asa ni s-a intamplat si acum, cand frumusetea acestei resedinte de vacanta ne-a atras inca din prima clipa.

Casa de dimensiuni mici este perfecta pentru o familie tanara care vrea sa-si petreaca weekendurile si vacantele intr-un cadru de poveste, bucurandu-se de linistea padurii.

Proprietatea este situata la iesirea din Paltinoasa, intr-o zona linistita, in apropierea statiunii turistice Gura Humorului. Aici, casele se afla la mare distanta una de alta, rasfirate pe dealuri sau pierdute printre copacii padurii dese.

Cei ce si-au construit case de vacanta aici au tot ce le trebuie pentru a petrece timp de calitate: padure, parau si acces facil la intreaga infrastructura turistica a zonei.

In acest caz, proprietarii au respectat principiile de baza ale unei case de vacanta, care nu trebuie sa aiba dimensiuni mari pentru a nu genera cheltuieli de intretinere insemnate. Chiar si asa, din cauza faptului ca ajung tot mai rar aici pentru a se bucura de beneficiile resedintei, proprietarii iau in calcul posibilitatea de a o vinde unei familii care sa o transforme in locuinta permanenta sau sa o introduca in circuitul turistic.

Asa cum este specific caselor de vacanta, spatiul interior este compartimentat intr-un mod ingenios. Spre deosebire de resedinta permanenta, unde se acorda o atentie deosebita separarii spatiilor de odihna de cele comune, in acest caz este important sa ganditi un living generos si dormitoare complet independente unul de altul, cu grup sanitar propriu.

In situatia de fata, dormitoarele au fost amplasate la mansarda, in timp ce parterul a fost rezervat socializarii. In plus, pentru ca peisajul din jurul casei merita admirat, fiecare dormitor a fost “inzestrat” cu propriul balcon.

Lambriul exterior din lemn, coloanele de sustinere si pridvorul sunt elementele care contureaza personalitatea casei de vacanta, apropiind-o de traditia bucovineana si de natura.

De altfel, este foarte important ca o astfel de casa de vacanta sa se integreze, din punct de vedere arhitectural, in cadrul natural, asa ca, in cea mai mare parte, proprietarii au ales materiale ecologice si tehnici de constructie traditionale. Casa este ridicata pe structura de lemn, acelasi material fiind folosit si pentru finisajul exterior.

 

 

Articole similare

A II-a casa din Romania ce utilizeaza caldura din sol

Simona Popa

Numai U martie 2011 – nr. 35

RL online

Infrumuseteaza decorul cu ajutorul textilelor!

Elena Virlan

Lasă un comentariu