Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Casa cu arhitectura noua

In acest sens, va supunem atentiei un proiect care iese in evidenta atat prin arhitectura deosebita, cat si prin modalitatea moderna de dispunere a spatiilor interioare. „Arhitectura trebuie sa slujeasca pe deplin scopului sau, sa isi indeplineasca functiunile, sa fie trainica, ieftina si mai ales frumoasa”, afirma arhitectul proiectului, Gabriel Georgescu.

Arhitectura propusa este libera, exprimata prin simplitate si diversitate. Liniile fatadelor, atat din punctul de vedere al formei, dezvoltate pe orizontala, cat si al materialelor, fac aceasta constructie sa se integreze perfect in orice context. Acoperisul realizat in consola, cu panta mica si deschideri largi, accentueaza liniile verticale si orizonatale ale constructiei. Astfel, pe langa o buna protectie, acesta aduce si plus-valore intregului proiect.

Ferestrele reprezinta unul din obiectivele esentiale ale casei. Ele aduc o eliberare a spatiului”, explica Gabriel Georgescu. Acestea, fara a fi intrerupte, se intind de la un capat la altul al casei, amplificand in acest fel relatia interior-exterior. In ceea ce priveste finisajele exterioare, casa este conceputa sa se integreze in contextul terenului si al gradinii, fiind folosite elemente cat mai apropiate de natural.

Totodata, se poate observa cu usurinta ca se incearca o exploatare maxima a spatiului si a materialelor. Din punct de vedere practic, compartimentarea si suprafatele interiore pot fi adaptate oricaror dorinte. Continand schema clasica, in care zona de zi este separata de cea de noapte, proiectul propune functiuni ce raspund nevoilor de locuire pentru o familie obisnuita.

Pentru o reducere semnificativa a costurilor de constructie, casa a fost dispusa pe parter, avand o suprafata utila de 142 mp, si cupinde un living de 28,5 mp, o bucatarie de 12 mp, un birou de 11,4 mp, doua bai de 5,6 mp, respectiv de 6 mp, si trei dormitoare cu suprafete cuprinse intre 12,6 si 14,8 mp. Un alt element important al casei este terasa, care se intinde pe 62 mp.

Pentru realizarea acestui proiect, bugetul estimat este de 68.800 de euro.

Parter: 172 mp

Hol: 37 mp
Living: 28,5 mp
Bucatarie: 12 mp
Dormitor 1: 14,8 mp
Dormitor 2: 13,5 mp
Dormitor 3: 12,6 mp
Birou: 11,4 mp
Baie 1: 6 mp
Baie 2: 5,6 mp

Material realizat cu ajutorul arhitectului Gabriel Georgescu

Cele mai noi proiecte de casa le gasesti numai in revista Planul Casei Mele.

Articole similare

Cum sa inscriem un imobil in cartea funciara

Costel Popa

Proiect de vanzare – Opus Plus

RL online

Advertorial: Top 6 criterii pe care trebuie să le urmăriți înainte să cumpărați un apartament

casamea.ro

Lasă un comentariu