Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa construita cu mai putin de 800 de lei

Un englez de 59 de ani a vrut sa demonstreze ca poti avea propria ta casa si daca nu lucrezi intr-o corporatie, n-ai stat ani de zile pe bancile facultatii si nu castigi prea mult intr-un an. Sigur, la doar 150 de lire conditiile de confort lasa de dorit, dar este o suma aproape ireala de pornire in cazul unei case perfect functionale.

Mentionam, din capul locului, ca experiementul lui Michael Buck nu are electricitate si nici apa curenta. Structura si finisajele sunt realizate ori din materiale locale, deci gratis, ori din materiale reciclate.

Peretii casei sunt realizati din chirpici, in mod traditional, asa cum o faceau si bunicii nostri la tara: un amestec de lut, pamant si paie, lasat la uscat. Chirpiciul are avantajul de a rezista la cutremure si la foc, iar modul de punere in opera iti permite sa modelezi forme atipice, organice. Cu toate acestea, mentinerea confortului interior e o problema, datorita transferului mare de umiditate, astfel incat trebuie sa existe in permanenta o sursa interioara de caldura.

Finisajul peretilor este un var cu rasini din plante, lemnul podelei este salvat de pe puntea unei nave utilitare scoasa din uz, acoperisul din paie si ferestrele sunt luate de la autobuze vechi. In general, cam tot ce nu a fost gasit la indemana, in pamant sau prin padure, este reconditionat si reutilizat, cu scopul initial sau un altul.

Suprafata este destul de mica, avand o bucatarie cu un loc de luat masa intr-o parte si o zona de stat jos pe partea opusa. Spatiul de dormit este amenajat la supanta de dimensiunile unei saltele, prin care trece hornul sobei, pentru a asigura confortul termic pe parcursul noptii.

 

Articole similare

DEZBATERE Arhitectură tradiţională: Care este viitorul caselor vechi din Bucureşti?

Ion Diamandi

Sa gatim mai usor cu ajutorul electrocasnicelor

Elena Virlan

Stilul Baroc Contemporan

Mariela Vanu

Lasă un comentariu