Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casă confortabilă într-un fost hambar

Această casă din Somerset datează din secolul al XIX-lea şi aparţine unui designer de interior. Iniţial, locuinţa a fost un hambar care făcea parte din ferma familiei.

Proprietara a decis să-l tranforme în spaţiu de locuit în 1989, iar doi ani mai târziu a devenit locuinţă de familie, până când fiul ei a părăsit zona pentru a-şi continua studiile. Ulterior, designerul s-a mutat la Londra din cauza jobului, însă a continuat să folosească această casă ca refugiu de weekend.

În 2012, proprietara a decis să o renoveze. A fost inspirată de aspectul rustic al unui spa la care a lucrat. Prin urmare, a urmărit să creeze o atmosferă caldă care să ofere acel sentiment homey.

Mai intâi, a extins hambarul prin adăugarea unei camere de relaxare (garden room) în capătul acestuia. A folosit uşi din sticlă pentru un aspect luminos şi aerisit, dar şi pentru a se bucura de vederi frumoase. Proprietara a eliminat o parte din grinzi şi tavane, folosindu-le în alte zone ale proprietăţii. Apoi, a creat lambriuri pentru pereţi şi obloane pentru ferestre. Folosind materiale reciclate şi introducând elemente de grădină neobişnuite, proprietara a reuşit să creeze o locuinţă uimitoare, cu un interior distinct şi elegant.

Bucătăria

Această încăpere are un touch industrial, creat prin placarea grinzilor originale cu oţel, pentru sprijin. Aerul industrial al bucătăriei a fost subliniat şi prin finisarea unuia dintre pereţi cu plăci pariziene recondiţionate. În constrast vin piesele de mobilier revopsite şi cu mânere noi, care încălzesc atmosfera. În amenajare există şi elemente vintage, cum ar fi scaunele de bar salvate dintr-un salon de coafură.

Diningul

Ferestrele din tavan până la podea umplu spaţiul cu lumină. Masa şi scaunele realizate din ulm şi stejar de la fermă reprezintă locul perfect pentru socializare şi distracţie. Spaţiul de stocare este asigurat de un dulap mare, care a fost readus la viaţă cu un strat de vopsea albastru-gri. Decorul este animat prin covorul colorat, achiziţionat dintr-un bazar turcesc.

Livingul

Proprietara şi-a găsit inspiraţia necesară renovării livingului într-o imagine cu un hambar provensal. Pentru lambrisarea peretului, a folosit lemn de ulm recuperat de la fermă. Camera de zi se remarcă prin ferestrele mari şi mobilierul de inspiraţie franceză. Tapiţeria vintage de origine franceză şi covorul din piele de oaie adaugă textură în amenajare. Lampa de podea mare, realizată din cupru şi lemn, oferă un aer chic industrial.

Biroul

Mobilierul a fost confecţionat din resturi de lemn neconsumat şi mânere din ţevi de cupru. Scaunul rustic din lemn cu roţi reprezintă un element foarte şic al amenajării.

Dormitorul principal

Proprietara a finisat un perete cu plăci de parchet recondiţionat şi a folosit grinzile vechi din bucătărie pentru a crea obloanele ferestrelor. Blana falsă oferă un aer frenţuzesc, iar tapiţeria patului şi celelalte elemente din lemn accentuează nota rustică.

Dormitorul pentru musafiri

Dormitorul a fost amenajat în stil rustic franţuzesc. Plăci de parchet din lemn au fost transformate în obloane, pe care s-a aplicat un strat de vopsea cu aspect de ou de raţă. Piesa centrală este patul  în stil francez cu perne cu aspect de epocă (dintr-un material de sac).

Al doilea dormitor de oaspeţi

Mobilierul din lemn de culoare închisă şi patul din piele sunt în ton cu grinzile din lemn şi lambriurile realizate din lemn de stejar. Proprietara a introdus aşternuturi de mătase colorată pentru a introduce un pic de culoare în decor. O ladă poziţionată lângă pat oferă un spaţiu amplu pentru depozitarea aşternturilor.

Baia

Designerul a optat pentru un look country în sala de baie, folosind lambriuri tradiţionale vopsite într-o nuanţă liniştitoare de gri, care oferă senzaţia de profunzime. Pentru a păstra interiorul luminos, peretele de deasupra lambriului a fost vopsit în alb. O colecţie de oglinzi în stil vintage au fost poziţionate astfel încât să reflecte lumina în cameră.

Pentru garden room accesează galeria foto.

Sursa foto: www.housetohome.co.uk

Dacă ți-a plăcut articolul, abonează-te la newsletter și vei primi în fiecare dimineață articole noi:

{{NewsLetter}}

 

 

Articole similare

Fundatia Lowendal

Luana Ibacka

Viata intr-o casa minuscula

Elena Virlan

Husele pentru canapele, fotolii si scaune – o solutie rapida pentru a schimba aspectul locuintei tale

casamea.ro

Lasă un comentariu