Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa Codrea, Timisoara

In ideea deja comuna a evitarii relatiei vizuale cu vecinii, majoritatea caselor din Romania care prezinta o anumita sensibilitate arhitecturala se orienteaza spre interior, spre spatiile private, mai intime si ferite de ochii celor din jur.

Prin urmare, exemplele locale devin din ce in ce mai bune de avut ca sursa de inspiratie, iar Casa Codrea este unul dintre ele. Aceasta este construita in Timisoara in anul 2010, conform unui proiect realizat de birourile A.C.T. si T.A.B.

Avand o suprafata de 377 metri patrati, Casa Codrea urmareste o dispunere functionala echilibrata, bine definita, o iluminare naturala cat mai abundenta si o trecere fluida, naturala, intre exterior si interior.

Casele foarte diferite din jur si loturile relativ inguste l-au determinat pe proprietar sa isi doreasca o casa cu limite destul de opace spre lateralele terenului. Din aceasta dorinta a rezultat si conceptul dispunerii spatiale: o linie puternica de circulatie pe directia este-vest care separa doua zone majore: spatiile cu rol tehnic orientate spre nord (bucatarie, bai, garaj, etc) si cele de locuit (camera de zi, dormitoare) spre sud.

Organizarea functionala, atent realizata in functie de trama structurala, a determinat atat compozitia volumetrica, cat si inserarea unor sere, gradini si terase care dau senzatia de spatiu pavilionar. Pentru continuitate si unitate stilistica, gradina a fost amenajata dupa acelasi principiu.

 

Articole similare

Ce este, cum ne ajuta si cum alegem un aparat de curatat cu aburi

casamea.ro

Decor romantic si relaxant

casamea.ro

Tehnologie noua pentru masinile de spalat

Luana Ibacka

Lasă un comentariu