Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa circulara, inspirata din trunchiul copacilor

Natura asigura o sursa nesfarsita de inspiratie pentru arhitecti si designeri. Tot in natura si gasit muza si echipa de design Penda, pentru House O, o casa-gradina, circulara, inspirata de sectiunea transversala a unui trunchi de copac.

Proiectata de un faimos artist din Beijing, care lucreaza cu lemn, aceasta structura ia indicatii de design de la inelele copacilor, folosind parchet cu inele radiale si fante verticale care imita scoarta de copac. Deschisa pe toate partile pentru lumina naturala, partea de sud a casei este ridicata pentru a face loc unui dormitor principal la nivelul al doilea si pentru a lasa lumina naturala sa patrunda pana la subsol.

Urmarind natura ciclica a rutinei zilnice a clientului, spatiul interior al House O este aranjat in ordinea activitatilor sale de zi cu zi. Dormitorul intors catre sud ocupa cel mai inalt punct din casa si are vedere catre curte. Sufrageria foarte spatioasa si accesul catre curtea interioara se afla in centrul casei, la etajul al doilea. Benzile vitrate de pe podea si partea ridicata cu geamuri dinspre sud lasa lumina naturala sa ajunga in beci, acolo unde exista bucataria, baia si un studio.

Acoperita aproape in totalitate cu sticla si lemn deschis la culoare, House O va fi construita in gradina unei proprietati deja existente, inconjurata de tufe pentru intimidate. Un perete exterior acoperit de geamuri se incolaceste peste fatada si este punctat de fante de lemn care se pot misca pentru a proteja interiorul de prea multa lumina directa de la soare. Structura se afla momentan in proces de constructie si este programata pentru finalizare la inceputul anului viitor.

 

Articole similare

Lumina si transparenta la mansarda

VELUX

Apartament de 63 mp: amenajare contemporana la mansarda

Catalina Coca

Cum obtii o bucatarie desavarsita: stylish si functionala

casamea.ro

Lasă un comentariu