Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Casa care produce mai multa energie decat consuma

Cautam mereu solutii pentru locuinte eficiente energetic, insa unele proiecte ne depasesc asteptarile. Aceasta casa ecologica inclinata se afla in apropiere de Larvik, Norvegia, si este unica prin faptul ca reuseste sa produca mai multa energie decat consuma. De aici ii vine si denumirea de “plus house”.

Acest tip inedit de casa a fost adus la viata de Centrul de Cercetare pentru Cladiri cu Emisie 0 si firma de design Snøhetta. Locuinta a fost creata ca un exercitiu pentru a se vedea in ce masura este posibila eliminarea a gazelor cu efect de sera (pe care le emit cladirile), dar si pentru cresterea nivelului de intelegere a conceptului de „plus houses” si posibilul impact al acestora.

Casa, nominalizata pentru Mies van der Rohe Award (Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectura Contemporana), imbina ingenios o serie de solutii constructive revolutionare: ferestre ample pentru lumina naturala, perete din piatra naturala, care sustine structura si stabilizeaza modificarile termice, fantani geotermale, acoperis fotovoltaic pentru a genera electricitate etc.

Sursa foto: www.good.is

Articole similare

Pe timp de criza, ratele romanilor au crescut cu zeci de procente

RL online

Renovarea fatadelor cu piatra stratificata

RL online

Reducerea riscului seismic

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu