Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Casa bioclimatica in Franta

Un proprietar francez si-a dorit sa construiasca o casa in conformitate cu reglementarile termice franceze RT 2005, combinand diverse tipuri de materiale si utilizand incalzirea geotermala. Casa urma sa fie construita langa o livada batrana din satul Pluvigner, din sudul Bretaniei.

Pentru a respecta aceste prevederi, arhitectul Patrice Bideau a creat un design bioclimatic, care combina lemn, cadre din beton, grinzi metalice etc. Liniile armonioase ale casei sunt inspirate din arhitectura organica. Astfel, s-a creat un habitat apropiat de natura si locuitorii ei.

Constructia este realizata din beton si lemn, cu izolatie Rockwool. In interior, peretii si plafoanele arcuite sunt realizate din panouri OSB, care vin in contrast cu peretii din beton pictati. Podeaua este realizata din beton.

Pe timpul iernii, ferestrele mari permit luminii sa inunde interiorul, care ajuta la incalzirea pasiva a spatiilor. Vara, obloanele glisante, garajul si acoperisul inclinat al garajului  ofera protectie impotriva soarelui. Structura masiva a casei conserva racoarea din timpul noptii.

Usa principala si garajul se afla in partea de vest a casei. Dormitorul matrimonial (cu dulapuri walk-in si baie proprie) este situat la parter, pe latura de nord a casei, cu vedere spre est. Dormitoarele copiilor si baia aferenta acestora se afla la primul etaj. Garajul se invecineaza cu bucataria pe partea de sud-est. La exterior, locul a fost transformat de proprietari intr-o zona de dining in aer liber. Camera de zi are vedere directa catre gradina si zonele impadurite. In 2002, performanta energetica planificata pentru aceasta casa era de 61 Kwhe/m2, norma RT 2005 fiind de 110 Kwhe/m2.

Cu o arhitectura inspirata din natura, aceasta casa bioclimatica este eficienta energetic, durabila, sanatoasa si prietenoasa.

 

Articole similare

Locuitorii din Voluntari au ales prin referendum ca orasul lor sa devina sector al Capitalei

RL online

E simplu sa castigi cu Ruukki!

Catalina Coca

Avantajele tencuielii acrilice

Catalina Coca

Lasă un comentariu