Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Casa Alba din Africa de Sud

Casa Alba, cum a fost botezata, se afla in vestul Africii de Sud, intr-un sat situat la circa 100 de kilometri de Cape Town. 

Fiind un arhitect cu o bogata experienta, proprietara si-ar fi putut proiecta cu usurinta propria vila, dar a preferat sa cumpere o casa veche si sa o renoveze timp de un an si jumatate. Rezultatul a meritat, insa, efortul.

Desi structura de rezistenta a ramas neschimbata, s-a renuntat la o mare parte din peretii interiori, pentru a crea un open-space in care au fost amenajate bucataria, dining-ul si livingul.

Supriza renovarii au reprezentat-o peretii exteriori, care, desi pareau construiti din caramida, s-au dovedit a fi ridicati dintr-un tip rar de gresie. Decizia de a-i pastra in forma initiala si de a-i varui in alb s-a dovedit a fi inspirata si practica. Peretii dau casei un farmec aparte si asigura, in interiorul casei, racoarea la care multi viseza in timpul zilelor de vara.

Albul exterior al casei domina si interiorul, amenajat pentru a crea senzatia unei case incapatoare si primitoare, in care oricine isi poate gasi locul, asemenea oglinzilor, lazilor, meselor si scaunelor de care dai peste tot prin casa.

In timp ce interiorul cu accente africane pare destul de confortabil pentru a te gazdui in dupa-amiezile toride, veranda luminata discret este locul perfect pentru a-ti petrece serile africane de vara, admirand natura si bucurandu-se de companie prietenilor.

Pentru mai multe imagini acceseaza galeria foto.

Articole similare

Solutii optime de amenajare pentru un apartament de 35 de mp

Elena Virlan

5 idei de cadouri “eco” pentru sarbatorile de iarna

Alexandra Petraru

Cum sa iti pregatesti rapid locuinta pentru musafiri

casamea.ro

Lasă un comentariu