Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Casa activa: un proiect de viitor

Criteriile in functie de care alegem o casa sunt atat de ordin estetic, cat mai ales de ordin functional. Urmarim ca in propriul camin sa ne simtim confortabil, sa ne relaxam si sa avem un mediu de viata sanatos, cu costuri de intretinere reduse.

In ultimii ani a luat anvergura un nou concept, si anume cel de casa activa. Acesta implica crearea unui mediu de viata sanatos la interior, care sa le ofere beneficiarilor maximum de confort si functionalitate, un design contemporan, in ton cu gusturile actuale si eficienta din punct de vedere energetic. O caracteristica reprezentativa a casei active o constituie impactul pozitiv pe care il are asupra mediului inconjurator.

 „Casa activa” este considerata o constructie care beneficiaza de un design optimizat, axat pe eficienta energetica rezultata din utilizarea energiilor regenerabile, si care, printr-o proiectare inteligenta, apeleaza la solutii naturale pentru rezolvarea sistemelor de incalzire si racire.

Printre primele recomandari menite sa creasca gradul de confort in locuinte se numara instalarea unei fenestratii de dimensiuni mari, care sa sporeasca aportul solar si nivelul de iluminare naturala, contribuind astfel la imbunatatirea starii de sanatate. De asemenea, spatiile interioare trebuie concepute in asa fel incat sa incurajeze un climat sanatos, prin instalarea unor sisteme menite sa imbunatateasca calitatea aerului. Din acest punct de vedere, sunt importante si materialele utilizate pentru realizarea structurii cladirii.

Acestea vor fi evaluate din punct de vedere al efectelor pe care le au asupra mediului. Prin urmare, si cantitatile de deseuri rezultate in urma construirii vor fi semnificativ diminuate, datorita folosirii materialelor ecologice.

Apoi, casele vor fi proiectate in asa fel incat sa apeleze la resurse naturale, cum ar fi apa de ploaie, si sa contribuie la reducerea consumului de energie prin utilizarea panourilor solare (care pot produce pana la 75% din energia necesara pentru incalzirea apei calde menajere).

Articole similare

Renovarea fatadelor cu piatra stratificata

RL online

Case din pamant si case in pamant

Elena Virlan

Alege sa fii proprietar, nu chirias!

Elena Turcu

Lasă un comentariu