Image default
Amenajari Interioare

Care sunt texturile si imprimeurile anului 2013?

Daca aveti in plan o renovare sau reamenajare, ideile de mai jos va stau la dispozitie.

Primele texturi pe care vi le propunem sunt cele naturale. Materiale precum rachita, lemnul brut sau bambusul vor fi prezente in interioarele noastre din ce in ce mai des. Intoarcerea catre natura, intoarcerea la origini si grija pentru mediu reprezinta unul din trendurile majore ale deceniului.

Automat, vor exista si combinatii inedite de texturi si materiale, in special la nivelul finisajelor. De exemplu, intr-un open-space se pot imbina cu mare atentie grinzi din lemn, pereti din caramida, pardoseala din piatra sau chiar marmura.

Imprimeurile vegetale sau organice sunt cele care vor creste si mai mult in notorietate anul acesta. Ele se pot regasi atat la nivelul accesoriilor precum huse de perna, scaune, draperii, covoare, etc., cat si al finisajelor; un tapet cu gandacei sau buburuze ar face minuni in camera copiilor, in timp ce un model cu frunze s-ar potrivi intr-un living sau dining.

Si pentru ca tot vorbeam de tapet, acesta revine in forta. Imprimeurile supradimensionate sau texturile in relief cu aplicatii din catifea sunt doar doua caracteristici mai speciale de care puteti tine cont in primavara 2013.

Nu in ultimul rand, imprimeul in zig-zag este cel mai mare „boom” in materie de amenajari pentru sezonul urmator. Jucaus, de dimensiuni mici sau mari, imprimeul in zig-zag se preteaza oricarui interior sau stil. Totul tine de suprafata acoperita si de culorile abordate in design. 

Articole similare

Cum amenajezi un pod

Sânziana Iaru

Planul Casei Mele – februarie 2011 online doar pe www.casamea.ro

RL online

Casă confortabilă într-un fost hambar

Elena Virlan

Lasă un comentariu