Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Care este rolul sifonului de pardoseala?

Cu totii avem in baie un sifon de pardoseala si este posibil ca multi dintre noi sa nu stie exact la ce foloseste acesta. Unii cred ca ajuta doar la preluarea apei in exces de la dus sau in eventualitatea unei inundatii usoare, altii au simtit uneori un miros neplacut din acea zona si n-au inteles neaparat de ce este cauzat. Afla ce face, de fapt, un sifon de pardoseala si de ce este util in orice baie!

Sifonul de pardoseala nu este pus acolo doar pentru a prelua apa ci, din contra, pentru a o mentine la un nivel constant. Suna ciudat, nu? Mai mult, sifonul pare uneori cauza mirosurilor neplacute din baie, desi este amplasat acolo pentru a face intocmai contrariul: a te proteja de mirosurile neplacute venite de pe conducta de canalizare. Pentru a intelege cum functioneaza, trebuie sa intelegi ce anume cauzeaza mirosurile. Este vorba despre gazele produse in urma descompunerii reziduurilor, gaze care pot circula nestingherit daca nu sunt blocate.

Solutia a venit prin intermediul sifonului care nu face altceva decat sa creeze un dop constant de apa care sa impiedice patrunderea acestor gaze in apartamentele noastre. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, tubulatura de sub chiuveta are o piesa in forma de U – acolo ramane intotdeauna apa (incepand de la prima utilizare) si aceasta nu permite gazelor sa ajunga inapoi in locuinte.

Ce faci daca observi mirosuri neplacute in baie?

In general, aparitia unui miros neplacut in baie sugereaza ca unul dintre sifoane a ramas fara acel dop permanent de apa. In cazul sifonului de pardoseala poti sa faci chiar tu verificarea, fara ajutorul cuiva specializat. Sifonul de pardoseala are doar cateva piese: o masca metalica care se afla la suprafata pardoselii, un recipient cilindric din plastic unde se aduna apa si un capac din plastic.

Daca observi ca nu ai apa in sifon, toarna tu apa pana se umple recipientul. Daca nivelul acesteia nu creste pe masura ce torni, exista toate sansele sa iti lipseasca capacul din plastic, piesa pe care o poti realiza singur sau o poti achizitiona din magazinele de bricolaj. In cazul in care sifonul de pardoseala este in regula si mirosul persista, este cazul sa chemi ajutor specializat!

Sursa foto: www.sifoaneinox.ro

Sursa foto: www.floordrain.co.uk

Sursa foto: www.jollycluj.ro

Articole similare

P + 1E 0312

RL online

Trei dintre cele mai importante aspecte pe care sa le ai in vedere cand iti construiesti o casa

comunicat de presa

Avantajele fatadelor din piatra naturala

Elena Virlan

Lasă un comentariu