Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cărămida, un material ofertant pentru amenajarea curţii şi grădinii

Cărămida este un material de construcţie şi de finisaj cu o largă utilizare. În ciuda faptului că se află în concurenţă cu multe materiale moderne, se bucură încă de foarte mare apreciere.

În prezent, acest material este folosit atât în interiorul casei, cât şi la exterior. Dacă privim cu atenţie casele celebre, vom remarca în câte moduri creative este utilizată cărămida: la finisarea pereţilor exteriori, pavaje, terase, fântâni arteziene, şemineuri de exterior, scări, alei.

În plus, cărămida s-a dovedit a fi un „ingredient” important în realizarea elementelor decorative pentru grădină sau a aranjamentelor pentru plante. De asemenea, cărămizile accentuează anumite zone ale grădinii sau conturează un anumit stil de amenajare. De exemplu, o casă tradiţională va fi frumos completată cu pavaje (la terasă sau curtea interioară) şi alei din cărămidă. Acestea pot fi largi, înguste, drepte, curbe sau sinuoase. Fără îndoială, aleile din cărămidă vor oferi oricărei grădini un aspect elegant şi îngrijit.

Se pare că acest material este utilizat tot mai des la amenajarea spaţiilor outdoor, cum ar fi livingurile în aer liber deoarece creează o atmosferă homey. Multi peisagişti şi grădinari profesionişti folosesc cărămida pentru a crea trasee printre plante sau pentru a scoate în evidenţă anumite tufe cu flori.

Cărămida este un material ofertant din punct de vedere estetic, dar şi cu reale calităţi practice: rezistă mulţi ani fără să se spargă, iar atunci când o suprafaţă placată începe să se deterioreze, este uşor de reparat deoarece pot fi înlocuite doar bucăţile deteriorate.

Cărămizile pot fi achiziţionate în diverse culori şi mărimi. Alegerea lor se face în funcţie de culoarea finisajului pe care îl are casa sau schema de culori a grădinii.

În galeria foto îţi punem la dispoziţie o colecţie de imagini cu amenajări exterioare din cărămidă care îţi pot oferi idei despre cum le poţi utiliza în propria grădină. Succes!

Sursa foto: www.architectureartdesigns.com

Articole similare

Proiecte de vanzare – Generace

RL online

Coilprofil intra pe productia de tabla prefaltuita

casamea.ro

P+1E 27042011

RL online

Lasă un comentariu