Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Caramida de cofraj din aschii de lemn si beton

Caramida de cofraj din aschii de lemn este un material de constructie ce se deosebeste de alte sisteme constructive prin faptul ca mortarul este exclus total. Aceste materiale pentru pereti din caramizi de cofraj din aschii de lemn, ating valori ridicate in ceea ce priveste fizica respectivei constructii, ceea ce inseamna ca locuinta are capacitatea de a respira, caldura este inmagazinata si incaperile sunt izolate acustic si termic.

Caramizile sunt facute din aschii de lemn mineralizate legate cu ciment. Aschiile separate sunt lipite unele de altele cu ciment, iar in punctele de contact se foloseste clei. Fiecare aschie are o suprafata de 1 cmp. Acest sistem de constructie este pe piata din anul 1927, insa se pare ca foarte multe persoane se arata interesate de-abia acum, când ridicarea unei case prin mijloace traditionale ajunge la costuri mari.

Acest material pentru pereti are un timp de uscare de numai o zi. De aici decurg o serie de avantaje, printre care se numara faptul ca la putin timp dupa betonarea caramizilor poate fi aplicata tencuiala de exterior si interior, fara a va teme ca va avea de suferit constructia. Caramida prezinta asa-numite punti de respiratie, care strapung nucleul din beton, iar acesta nu impiedica difuziunea apei. Casele construite cu acest tip de caramizi sunt cunoscute pentru clima deosebit de placuta pe care o ofera, neexistand nici macar in primii ani dupa finalizarea constructiei probleme legate de umiditate, asa cum se intâmpla de obicei in cazul celorlalte materiale folosite pe piata.

Calitatile deriva mai ales din fericita combinare de lemn si beton, fiecare dintre acestea doua fiind materiale cu multiple proprietati. De exemplu, o casa din lemn este o casa calduroasa si foarte rezistenta, frumoasa, cu un aer aparte. Nu este gresita nici ideea ca lemnul este un material de constructie natural si ieftin. Pe de alta parte, betonul este turnabil, usor de manevrat, fiind constituit din ciment, nisip si pietris, dar pastrând aceeasi compozitie ca multi precursori naturali. Caramizile pot avea o multitudine de utilizari, asigurând o buna comportare a cladirii pe durata multor ani.

Avantajele caramizilor din beton si aschii:

– izolare termica optima si integrata

– pereti calzi si uscati

– omogenitate termica ridicata

– calitate termica optima

– izolare fonica optima

– greutate volumetrica ridicata a peretelui

– inmagazinarea caldurii

Material realizat cu sprijinul firmei SC G59 PRODUCTION SRL Constanta

[email protected]

Citeste mai multe in numarul de Februarie al revistei Casa Mea

Articole similare

Țigla metalică – soluția potrivită pentru acoperișuri durabile

comunicat de presa

Cum se proiecteaza fundatia unei case

Dan Mazilu

Tabla culori si preturi accesibile pentru aplicatii diverse cu elemente de sustinere reduse

comunicat de presa

Lasă un comentariu