Image default
Home

Candelabru cu tacamuri pentru bucatarie

Orientarea shabby chic este ultimul trend al modei. Combinatia de stil de moda veche cu utilitarismul modern este de actualitate si usor de realizat.

Asa ca distrati-va cu cateva tacamuri vechi sau noi, cu ceva aluminiu si creati un punct de atractie de bun gust pentru bucataria dumneavoastra: un candelabru cu tacamuri. Nu este complicat de realizat utilizand uneltele Dremel VersaFlame si Dremel 8200. Urmati, pas cu pas, ghidul nostru si folositi imaginile noastre pentru a va ajuta!

Materialele necesare:

• Dremel VersaFlame

• Dremel 8200

• Mandina Dremel EZ SpeedClic SC402, discurile de taiere metal EZ SpeedClic SC456

• Setul de burghie de precizie Dremel 628, discul cu varf diamantat Dremel 7134 si freza din carbura de wolfram cu varf patrat Dremel 9901, piatra de polizor din oxid de aluminiu Dremel 952, peria de otel inoxidabil Dremel 530

• Dispozitivul pentru taieri liniare si circulare Dremel 678

• Dispozitivul de prindere universala Dremel  4486

• Clestele de bara Dremel 2505

• Platbanda de aluminiu

• Sarma de sudura din aluminiu

• Tabla de aluminiu cu grosimea de 2 mm

• Bara de abrazare din otel inoxidabil

• Perie de sarma din otel inoxidabil

• Ruleta flexibila din otel

• Ochelari de protectie

• Agrafe de birou

Gradul de dificultate: patru stele (nivel avansat)

Pasul 1

Cumparati trei bucati de 1 metru de platbanda de aluminiu cu grosimea de 2 mm si latimea de 25 de mm, pentru a confectiona din ea cele trei cercuri ale candelabrului. Pentru cercul mare utilizati intreaga bucata de un metru. Pentru cercul mijlociu utilizati o lungime de 75 de cm, iar pentru cercul mic utilizati o lungime de 55 de cm. Indoiti fiecare bucata sub forma de cerc. Insurubati apoi patru coltare metalice in bancul dumneavoastra de lucru pentru a pastra dimensiunea inelului pe care vreti sa-l sudati. Sudati impreuna cele doua capete ale inelului, utilizand in acest scop Dremel VersaFlame. Pentru aceasta, curatati prima data fetele cu unealta Dremel 8200 echipata cu o perie de otel inoxidabil Dremel 530 pentru a indeparta stratul de oxid, praful etc. Incalziti apoi marginea de aluminiu a celor doua capete ale inelului pana la punctul de topire, 380 de grade, utilizand unealta Dremel VersaFlame. Aplicati o boaba de sarma de aluminiu pe fiecare fata a cercului, apoi radeti pentru a indeparta oxizii, astfel incat boaba de adaos de sudura sa fuzioneze cu aluminiul. Inchideti inelul, incalziti apoi pana cand se atinge din nou temperatura de topire si cele doua suprafete de imbinare se vor uni. Daca este necesar, mai puneti adaos de sudura. Pe YouTube exista cateva filmulete bune cu indrumari practice pentru a va ajuta sa faceti acest lucru.

Pasul 2

Masurati circumferinta externa a inelelor si notati marimile lor. Apoi lucrand pe inelul mare, impartiti inelul in segmente egale, cate un segment pentru fiecare tacam pe care il veti agata de fiecare inel. Trasati. Noi am utilizat 24 de tacamuri pe inelul superior, 12 pe cel mijlociu si 12 pe inelul inferior. Impartiti circumferinta inelului in sferturi si la nivelul sferturilor trasati locul in care urmeaza sa atasati lantul. Aceste patru lanturi vor suspenda fiecare inel unul de celalalt. Dati cate o gaura in fiecare punct care marcheaza un sfert, folosind unealta Dremel 8200 si burghiul de 3,2 mm din setul de burghie de precizie 628. Utilizati un punctator pentru a evita ca burghiul sa alunece pe suprafata de aluminiu. Inelul mijlociu va necesita cate doua gauri, la partea superioara si la cea inferioara a inelului, pentru a atasa lanturile.

Sfat: Se recomanda utilizarea unui lichid de racire atunci cand gauriti metalul.

Pasul 3

Prima data confectionati discul central de aluminiu pentru coroana care va prelua cablurile de suport de la inelul mare. Taiati un disc cu diametrul de 60 de mm din tabla de aluminiu cu grosimea de 2 mm, utilizand unealta dumneavoastra Dremel 8200, freza din carbura de wolfram cu varf patrat Dremel 9901 de 3,2 mm si dispozitivul pentru taieri liniare si circulare 678. Taiati apoi un orificiu circular in centrul discului pentru a realiza o gaura circulara cu diametrul de 27 de mm, cu ajutorul dispozitivului 9901, pentru a prelua corpul de iluminat. Neteziti canturile gaurii utilizand piatra de polizor de oxid de aluminiu 952.

Pasul 4

Reveniti la inele, sudati in punctele care marcheaza sferturile o sarma de aluminiu cu diametrul de 4 mm si lungimea de 230 de mm, in partea interioara a inelului, deasupra gaurii pe care ati dat-o. Cand toate cele patru sarme sunt fixate, indoiti-le si sudati-le de discul central cu o suprapunere de 10 mm in fiecare caz. Odata realizata structura, sudati doua sarme de aluminiu pe sfertul de cerc, egal departate, pe care va trebui sa le indoiti cu mana in forme asemanatoare lujerilor rasuciti de plante si de care puteti atasa frunze metalice. Pentru a realiza frunzele, trasati si taiati formele rombice de frunza din tabla de aluminiu foarte subtire cu grosimea de 1 mm, utilizand Dremel 8200, mandrina SpeedClic SC402 si un disc cu prindere rapida SpeedClic SC456 pentru taiere metal, apoi sudati-le pe lujerii din aluminiu cu unealta Dremel VersaFlame.

Pasul 5

Cu ajutorul uneltei Dremel 8200 echipata cu discul de taiere a metalelor SC456, taiati un canal la partea superioara a fiecarui inel la nivelul fiecarui segment marcat.

Pasul 6

Utilizati gaurile date anterior in inelele de legatura. Prindeti zalele spiralate de

legatura. Atasati apoi lanturile pentru a lega impreuna toate inelele.

Pasul 7

In continuare, cumparati sistemul de fixare la tavan si lantul. Desurubati inelul de la suportul lampii, introduceti suportul lampii in disc, la partea superioara a candelabrului dumneavoastra, strangand la loc inelul de siguranta. Realizati conexiunea conductorilor de tavan cu cei existenti ai lampii, asigurandu-va prima data ca ati intrerupt alimentarea cu curent sau solicitati unui electrician sa faca aceste conexiuni.

Pasul 8

Dati gauri in manerele tacamurilor dumneavoastra utilizand unealta Dremel 8200 si un burghiu din setul de burghie de precizie. Apoi luati o agrafa de birou si indoiti-o astfel incat sa formeze un S, agatati apoi partea mare a S-ului de cadrul inelului in canal si partea inferioara a S-ului in gaura data in tacam. Pentru iluminare utilizati un bec lumanare standard de 60 de W.

Sfat: Noi am agatat linguri mari alternand cu furculite mari, cu fata spre afara, de inelul mare de la partea superioara, de inelul mijlociu am agatat furculite si de inelul cel mai mic, de jos, am agatat lingurite de ceai, toate cu fata spre afara. Daca cumva cumparati tacamuri, asigurati-va ca este vorba de tacamuri de calitate inferioara, usor de gasit online, deoarece este important ca ele sa fie subtiri, moi si usor de gaurit.

 

Articole similare

15 modele de naproane si servetele pentru masa de Craciun

Elena Virlan

Visit Walt Disney’s Palm Springs vacation home

Sânziana Iaru

The flexible lighting collection

Sânziana Iaru

Lasă un comentariu