Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Cand vi se taie curentul?

Curentul se taie cand nu-l platiti, aceasta e regula generala, pe care o stie toata lumea. Dar ar fi o greseala sa continuati propozitia si sa spuneti „curentul se taie atunci cand nu ati platit ce ati consumat”. Iata un exemplu in care curentul vi se taie si pentru cel pe care nu l-ati consumat.

Exemplul pe care vi l-am promis este al unei proprietati pe care nu o folositi, dar pentru care aveti contract pentru furnizarea energiei electrice. Sa spunem, o casa de vacanta, sau o mostenire de la vreo matusa binecuvantata. Proprietatea este a Dvs, aveti contract de furnizare a energiei electrice, aveti consumatori electrici, dar nu consumati, luni de-a randul, nici un watt de curent. Cand mai treceti pe acolo dati sa aprindeti becul si nu reusiti. Supriza: furnizorul de energie v-a taiat firul.

De ce? Simplu. Dvs aveti un contract care stipuleaza un anumit consum lunar. Sa spunem, 100Kw. Consumati, nu consumati, trebuie sa platiti contravaloarea acelui contract, chiar daca nu aprindeti in respectiva casa nici macar becul lanternei. Daca Dvs nu plati curentul pe care, in fond, nu l-ati consumat, furnizorul de energie va va socoti (pe buna dreptate, din unghiul contractului incheiat) rau-platnic si va va sista furnizarea de energie.

Bun, si ce faceti? Platiti restantele acumulate, achitati taxa de debransare, cereti acordul de reconectare, platiti taxa de reconectare, depuneti dovada acestei plati si asteptati reconectarea. Singura veste buna este ca, la „regularizare”, vi se vor inapoia banii pe care i-ati platit pentru un curent pe care nu l-ati consumat.
Dar mult mai bine ar fi sa platiti la timp ceea ce nu consumati.

Articole similare

Evita igrasia: hidroizoleaza corect locuinta!

RL online

Proiect de casă cu etaj și piscină: suprafața utilă 264.97 mp

Sânziana Iaru

Pasul 4 – Semnarea contractului de vanzare-cumparare, pentru un credit imobiliar

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu